od simonaaaa » St Mar 09, 2011 4:06 pm
chcela by som reagovat na temu ziarlivost vseobecne,nikdy som ziarliva nebola ani nemala ziadny problem s partnerstvom aj ked je pravda,ze asi nikdy som sa nezalubila tak ako pred nedavnymi mesiacmi,zijem v zahranici a nasla som si zahranicneho partnera,do ktoreho som sa neskutocne zamilovala,on do mna taktiez a tiez zmenil svoj zivot,ale po krasnych chvilkach prisli tie horsie,je chorobne ziarlivy a toto co matka pisala ze jej partner ju stale upodozrieva mam asi v stonasobnej horsej podobe,moj priatel potrebuje byt neustale pri mne,kontroluje mi veci,mobil,stale sedi pri mne aj ked som v praci,nevie zniest chvilocku aby som bola sama,podotykam nikdy pocas nasho vztahu som mu nedala dovod aby ziarlil,nikdy s om ho ani nepodviedla a odkedy sme spolu som sa uplne zmenila,nepozeram na ziadnych ludi,nechodim nikam von,vlastne som stale s nim,nekomunikujem vobec s muzmi,stale mam sklonenu hlavu,nezoznamujem sa s ludmi,ked niekde idem vezie ma on,stlae proste spolu...ale moja laska sa postupne zacina menit na nenavist k nemu pretoze mam pocit ze ma dusi,drzi v klietke a mam obrovsky strach kazdy jeden den co si zas vymysli a najde aby mohol zacat tie ziarlivostne narazky a sceny. neivem ako to riesit,no chcem podotknut ze hoc velmi idealne by bolo keby sme to riesili napr.psychologom alebo tak co som aj chcela ale bohuzial u tychto chorobnych ziarlivcov je jedna zasadna vec/oni sami si nechcu priznat a vobec nevidia ze oni si to vsetko len vymyslaju,ze proste u nich je problem a nie u druhej osoby...proste si to nechcu priznat ze reaguju neprimerane nenormalne.....napr.ten moj mi stale vravi ze to ja som vinna,ze to preto taky je lebo sa boji,lebo ved on ma miluje nechce ma stratit a kazdy kto miluje sa tak sprava....myslim ze si to ani nikdy neprizna.....najhorsie na tom je ze ho fakt milujem a urobila som chybu ze som sa zmenila kvoi nemu a totalne uzavrela do kruhu ja a on a nic ine,bojim sa ist von,bojim sa pozriet na niekoho ineho....a aj napriek tomu stale nieco najde a ja som potom len zbytocne sklamana a nervozna,ovsem neviem ho opustit a tomu nechapem stale dufam ze sa zmeni ale nejak uz zacinam c hapat ze sa to nestane,,,,,myslim ze postupne sa laska vytraca,tym jeho spravanim ja zacinam viac ho nenavidiet ako milovat,proste tak sa zit neda,nielen to ze byt neustale s niekym ale prezivat tieto sceny a vsetko kolo toho mi vazne navodzuje pocit ze ho nenavidim.....je to skoda,pretoze je to inak uzasny clovek,vsetci ho miluju nik netusi ze proste je chory,a tez by bol ak by netrpel touto ziarlivostou dokonaly partner do zivota...bohuzial nie je .....a tak suhlasim s vyrokom ze ziarlivost zabija vztah aj lasku...zatial som s nim ale castejsie mam myslienky ako ho opustit a co robit...lebo po x rozchodoch a rozhovoroch som zistila ze on si nikdy neprizna ze je problem v nom a v jeho hlave.......