Ahojte! Naozaj už som v koncoch a neviem, ako ďalej. S manželom sme spolu už 15 rokov a pravdepodobne ako v iných rodinách sa stretávame s rôznymi problémami. Neskutočne ma však trápi jedna vec - a tou je alkohol. Problém je v tom, že manžel, ako sa vraví "nevie" piť. Nepozná hranicu kedy je dosť. Cez týždeň nepije, aspoň to tvrdí, a priznám sa, že ho sledujem, aby som zistila, či je to naozaj tak (zdá sa mi, že je, aspoň dúfam). O víkende však tvrdí, že sa potrebuje "resetnúť". Nespije sa tak,že by nevedel stáť na nohách, ale keď si vypije,tak je agresívny, vulgárny (a to vždy, a nie len voči mne). Keď mu vyčítam, že takto to ďalej nejde,tak sa vyhráža, že si niečo urobí. A je mu jedno,že je to pred deťmi, ktoré z toho majú traumu. Už si pomaly nepamätám, kedy sme mali pekný spoločný víkend. Náš víkend končí vždy hádkou a vyhrážkami. Potom to celý týždeň urovnáva. A stále dookola... Vôbec nemá záujem ísť s deťmi niekam do prírody, resp. im urobiť program. Radšej si v nedeľu doobeda vypije, a potom chce mať kľud. Keď mu poviem, aby sme niekam šli autom (ešte na začiatku víkendu), tak to sa hneď háda kto bude šoférovať, aby si mohol vypiť.
Čoraz viac rozmýšľam nad tým, že je to závislosť. On o tom však nechce ani počuť. Prosím poraďte mi, čo mám robiť. Máme navštíviť nejakého lekára? A ako ho presvedčiť, že to potrebuje? ďakujem