Keď som bola malá, tak rodičia dohliadali, aby som každý deň zjedla maximálne jednu sladkosť a nemohla som ju zjesť skôr, než som zjedla obed... len, keď som bola staršia tak už tak nedohliadali na moju stravu... takže som priberala, priberala a priberala, rodičia videli, že mi chutí a nechceli mi jedlo brať od úst... pred rokom som chcela skúsiť kavitáciu ( liposukcia, ale bezbolestná a neinvazívna, je to odstraňovanie tuku, pomocou ultrazvuku ) doktor mi zmeral tuk v tele, a povedal, že aj tak musím držať diétu a cvičiť, že mi nepomôže(kavitácia), pretože nemám len 5kíl nadváhu ale väčšiu... teraz mám 18, meriam tak 163 a počas maturít som ešte viac pribrala, čiže vážim 81kg, o mesiac chcem ísť na exotickú dovolenku, s chudými kamarátkami, čiže by som rada schudla aspoň tých 10kg... nech sa tam cítim dobre... snažím sa jesť všetko, čo je zdravé, z čoho nepriberiem ale čo mi aj chutí... čiže preferujem hlavne ovocie, pretože od malička moc rada mäso nejem... zeleninu jem len občas, pretože samotná mi nechutí ... pečivo nejem, sladkosti tiež nie... zvyknem si robievať dusenú brokolicu, karfiol k tomu zemiaky, alebo ovčí syr s uhorkou, raz za čas cottage cheese s cibuľkou a čiernym pečivom... alebo mrkvu s jablkami... viem, že ovocie by sa malo jesť ráno, pretože obsahuje cukry, ktoré treba cez deň spáliť a nemalo by sa jesť večer ale ja ho jem počas celého dňa, a vždy argumentujem tým, že aspoň nejem sladkosti a pečivo... a či už držím diétu, alebo nie, pijem len čistú vodu z vodovodu... zvykla som si na ňu a chutí mi najviac... kedysi som ju nechcela a keď už, tak som pila minerálku... ale teraz mi už chutí viac ako minerálky, ktoré sú aj nezdravé... keď som v reštaurácií tak si zvyknem dať vineu alebo pomarančový/jablkový džús... ale podľa toho aký, pretože niektoré z obchodu sú tak neskutočne sladké, že si ich musím riediť vodou... pred rokom som bola 2.x v živote u mcdonalda a dala som si tam coca-colu, pretože bola v cene, nechutila zle, ale nepijem ju rada, lebo normálne cítim jak mi z nej „mäknú zuby“ ... ale Američanom sa nečudujem, prečo je veľa z nich tak objemných... fastfoody dobre chutia a keď to ešte aj „zabijú“ cocacolou, ktorej si môžu načapovať koľko len chcú, takže vypijú pol litra pri jedle a keď odchádzajú, tak si ešte aj načapujú pol litra do auta...
A ešte mimochodom, v nemocnici mi neodporúčili držať diétu, pretože som slabá... keď som mala 9, tak som z tepla odpadla... a pred rokom som tiež odpadla, pretože som poriadne nejedla, doobeda len ovocie, ale hladná som nebola + som to ešte aj dostala v ten deň, preto som možno tiež cítila slabosť... ale keď som odpadla, tak som šla na vyšetrenia do nemocnice, nič mi nezistili, len že som slabá a že mám normálne jesť... preto som vlastne pred rokom prestala držať dietu, z ktorej som schudla za mesiac 7kíl... začala som zasa priberať, od januára som si povedala, vo februári začnem držať diétu, potom som si vo februári povedala, že začnem v marci, neskôr, že aj v apríli je čas, nie je sa kam ponáhľať... a vlastne takto to odkladám už asi 4 roky... ale teraz som sa konečne znova odhodlala, zatiaľ som schudla 2 kilá, tak dúfam, že to tak pôjde ďalej...
p.s. – ospravedlňujem sa za množstvo odbočení v mojom príspevku