alkohol

alkohol

Odoslaťod sunny » Ut Nov 01, 2011 8:28 pm

Dobrý večer,
chcela by som sa opýtať, čo mám robiť s tým, že moja mama pije, som už naozaj zúfalá a neviem ako to mám zvládnuť pretože nikto iný o tom nevie. Neviem ako si to môj otec a súrodenci nemohli všimnúť, keď mama ma každý večer úplne inú náladu oproti celému dňu , ledva rozpráva a ledva chodí. Pred pár rokmi moja mama nevypila ani pohár vína, alkohol úplne odsudzovala pretože aj jej mama, teda moja babka je alkoholička už dlhé roky, nedávno s tým začala aj jej sestra, ktorá je slobodná a žije s babkou, a aj dedko, ktorý už nežije mal tiež problémy s alkoholom. Naozaj ma ubíja keď každý deň vidím niekoho opitého, pretože žijeme aj s babkou a tetou v dvojdome. Mám 18 a myslím si, že keď odídem na vysokú mamin stav sa ešte zhorší, a doplatia na to hlavne moji mladší bratia.
prosím vás o radu, ďakujem
sunny

Založený: Ut Nov 01, 2011 8:17 pm

Re: alkohol

Odoslaťod bebe » St Nov 30, 2011 6:06 pm

a co chces robit ? zoberies ju za ruku a odprevadis kam ??? pretoze toto ani na liecenie neni.
ja mam pocit ze na slovensku je daky alkoholik uz v kazdej druhej rodine. takze chod s usmevom na tvari na vysku a hlavne nezacni pit. sama vidis co to robi.
ak ta to potesi moj dedo tiez chlasce cely zivot , kedze mame vinohrady a vzdy plne vinne pivnice :D a tohto roku isiel lyzovat a odkedy sa vratil vyrazne obmedzil alkohol. no darmo ho cely zivot niekto prosil nech nepije, z dakeho dovodu obmedzil chlast nakoniec aj sam. takze tvoja mati sa bud prepracuje na liecenie alebo dozrie na to ze alkohol obmedzi aj sama.
bebe

Založený: St Nov 30, 2011 4:18 pm

Naspäť na Závislosti