Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak ideálně podat rodičům, že je má přítelkyně těhotná, pokusím se vám trochu nastínit situaci:
Jsem student vysoké školy (která mě nenaplňuje) a moji rodiče podnikají, přikládají vzdělání obrovský význam a navíc mě ve všem podceňují, často se ke mně chovají jako k dítěti, slyšet od nich uznání je něco výjimečného, naopak na chyby poukazují neustále, i když jsem hrál na více hudebních nástrojů, ve škole jsem byl premiant, nikdy neměli dost. Teď na vysoké škole se to o mně už říci nedá, nějak mám všeho po krk a školou spíše proplouvám, než že bych vynikal.
Třetím rokem mám krásný vztah, bohužel na větší vzdálenost, vídáme se často, v tom problém není, přítelkyně má byt, auto, dobrou pracovní pozici ve stabilní firmě, kde má pod sebou několik lidí, ale i tak mi ji rodiče neschvalují a nejsou vůbec rádi, že spolu jsme, v jejich očích mě pouze odrazuje od vzdělání, a za všechno negativní může ona.
Nyní jsme se dozvěděli, že je přítelkyně těhotná, což je pro nás krásná novina, už máme vše naplánované, já přeruším studium, přestěhuji se za ní, práci mít budu, k tomu mohu studovat jinou vysokou (kde je pro mě vhodnější obor) dálkově, finančně to zvládneme, a konečně budu moct začít žít tak jak chci.
Problém je v tom, že rodiče, u kterých dosud bydlím to vezmou velmi negativně, odstěhuji se od nich přes téměř celou republiku, k tomu nechám školy, na které oni neskutečně lpí, k tomu oni nikdy neuvěří, že já (jejich synáček) bych se mohl zodpovědně starat o rodinu a vydělávat peníze, pro ně to bude jen velice špatnej vtip, kde budou vidět samá negativa, i přes to všechno je mám rád, a chtěl bych poradit, jak se s tímto vypořádat, a jak jim tuto novinu podat tak, aby naše rodinné vztahy utrpěly co nejméně.
Díky všem za rady.