Dobrý deň,
rozhodla som sa napísať lebo uvažujem o návšteve psychológa. Mám dlhodobé problémy so strachom z budúcnosti, úzkosťou, melanchóliou a nechuťou žiť. Mám 26 rokov a už od detstva trpím týmito stavmi. Nemala som veľmi pekné detstvo vďaka mojim rodičom, ich rozvodu, neustálym konfliktom doma, napätou atmosférou. Ako tínedžer som sa viac túlala po vonku ako som bola doma. Nemám dobrý vzťah so svojou matkou, ktorá je v mojom živote veľkým stresovým faktorom. Čo je ale môj najväčši problém sú príliš vypäté reakcie na stresové situácie. Toto do môjho života zasahuje už dlhé roky. Keď som bola na VŠ neurobila som štátnice lebo som z nich odišla (druhá štátnica), tri roky pred tým ma vyhodili aj z prvej (zasekla som sa), v osemnástich som nespravila vodičák na prvýkrát lebo som chytila paniku. Moji expartneri sa so mnou rozchádzali po tom ako zistili, že takto reagujem na stres. Keď sme sa napríklad pohádali mala som pred očami otca a matku.
Ľudia sa na mňa pozerajú ako na mimozemšťana, ako na slabocha a padavku, ale ja si jednoducho o sebe nemyslím, že som "padavka" lebo ako sa dokážem rozrušiť, tak sa dokážem aj upokojiť a začať uvažovať. Tieto moje neovládateľné emócie mi komplikujú partnerský aj profesionálny život a chcela by som sa ich veľmi zbaviť. Myslíte, že by mi pomohli sedenia u psychológa či psychiatra?
Ďakujem za odpoveď