od mataszs » Št Sep 24, 2009 11:47 am
DObrý deň,chcela by som Vás poprosiť o radu. Bude asi ťažké opísať moje ťažkosti,ale verím,že ako skúsený psychológ mi poradíte.Cca 2 roky mám zvláštne pocity.Začalo sa to nepravidelným rytmom srdca-veľmi som sa v ten večer,keď sa to stalo prvýkrát (trvalo to hodinu) zľakla a manžel ma odviezol na kariológiu,kde mi urobili základné vyšetrenia.Samozrejme pri EKG ani na sone nič nezaznamenali, aj keď je pravda, že v čase vyšetrenia už srdce bilo pravidelne a pokojne. Moje problémy ale neustupovali, tak mi bol 2 x nasadený holter a neskôr robené vyšetrenie srdca 3D ultrazvukom. Všetky vyšetrenia s nálezom: negat. Z výsledkov krvi prišli na to, že mám hypofunkciu štítnej žľazy, mám nasadený Euthyrox, podľa posledných výsledkov krvného vyšetrenia sú hodnoty v norme. Spoliehala som sa na to,že tie extrasystoly a búšenie srdca, ktoré pociťujem aj každý deň majú súvislosť so štítnou žľazou,ale asi sa mýlim, pretože ja mám veľakrát tiež pocit,že mi niekto - ako keby - "stál na hrudníku", akokeby som nevládala dýchať, bolí ma celá hrudná chrbtica, skrátka cítim sa zle. Najhoršie je, že to netrvá len pár minút - ako sa všade píše - u mňa tieto stavy pretrvávajú aj pol dňa. Niekedy sa stane, že mám aj týždeň, mesiac pokoj a nastane obdobie, kedy mi je takto "nanič" každý deň. Teraz momentálne mám takéto obdobie - trvá už dva týždne, som z toho nešťastná, vyplašená, bojím sa, že sa mi niečo stane - hlavne v súvislosti s tým srdcom - aj keď všetky výsledky tieto moje myšlienky vyvracajú. Mám aj veľké problémy s celou chrbticou, tak neviem či to môže súvisieť aj s týmto... Som matka 4ročného syna a odkedy sa narodil - mám o neho prehnaný strach, hneď sa vyplaším, ak spadne, ochorie ... som skrátka veľmi vystresovaná. POraďte čo robiť? Mám navštíviť psychológa, psychiatra? Občas mám pocit, že už to nezvládam...ďakujem M.