Dobry den. Moj problem spociva v kontakte z ludmi. mam prehnany strach a uzkost v spolocnosti ludi , najma cudzich. Neviem preco ale ked mam trebars nadviazat rozhovor s cudzim clovekom zacnem mat strach .... prejavuje sa to : Busenim srdca, nevolnostou, som strpnuty ako drevo, zacnem sa cervenat, niekedy by som najradsej z danej situacie utiekol. Nemam rad ked sa na mna ludia pozeraju. Citim sa trapne ako keby ma vsetco pozorovali a skor si to iba namyslam . Bojim sa nakupovat, trebarz cestovat , ist sa niekam zabavit je pre mna mucenim .... radsej sa utiahnem a dufam ze sa nebudem musiet z nikym bavit ..... neviem z coho to vlastne prameni ale mam pocit ze sa pred ludmi zosmiesnim ze sa mi smeju a podobne .... ze niesom pre nich dost dobry a ja chcem zanechat dobry dojem ale nech poviem alebo urobim cokolvek citim sa trapne!
A tento strach nemam len v danej situaci ale aj den niekedy aj tyzden dopredu. Napr. ked viem ze niekam pojdem, medzi ludi uz vopred sa strachujem. Uvedomujem si ze je to hlupe a snazim sa to prekonat nahovaram si ze to prejde ..... snazim sa na danu situaciu pripravit ale ked k nej pride nedokazem sa ubranit a uzkost prepukne.
Castokrat pokial sa to da sa roznym situaciam radsej vyhnem...... je to uplne sialene .... predavac sa ma spyta co to vlastne chcem a ja dostanem strach ako keby mi islo o zivot! Kupim barz co aj to co som nechcel a rychlo ujdem prec!
Obcas su dni ked sa citim lepsie a hovorim si ze to prejde ale je to asi len zdanie.
Byt stredobodom pozornosti je pre mna nemyslitelne! A takties mam broblem s pouzitim WC. A to byva niekedy dost neprijemne. Proste dostanem do hlavy blok a nemozem ist. Uplne nezmyselne.
Trva to uz dlhsiu dobu myslim ze tak nejak na zakladnej skole to prepuklo naplno. Dokazal som sa s tym nejak vyrovnat ale v poslednej dobe mavam depresie. Chcel by som normalne zit skusam to ale nejde to. Casto sa uzatvaram pred svetom som iba doma, v podstate nezijem. Uvedomujem si to a deprimuje ma to.
Nedokazem sa v Praci sustredit ... som ako spomaleny film. Strasne ma to nebavi. Nebavi ma nic ani veci co som mal kedysi rad. Nedokazem sa prinutit nieco robit lebo sa mi to zda nezmyselne. Napadaju ma myslienky na smrt citim sa strasne osamelo. Neustale sa obvinujem a niekedy sa mi tocia v hlave stale tie iste myslienky.... len ako mi je zle preco som taky aky som a podobne a neda sa toho zbavit.
Niekedy je to lepsie inokedy horsie niekedy sa depresia aj uplne vytrati na nejaky cas.
Tak to je asi moj problem ... zhruba.