STRACH Z ĽUDÍ, DEPRESIA A KONCERTNÉ VYSTÚPENIE

STRACH Z ĽUDÍ, DEPRESIA A KONCERTNÉ VYSTÚPENIE

Odoslaťod riottKITY » St Jún 30, 2010 11:05 pm

Mam permanentne depresie a agorafobiu. Liecim sa. Ale otazka, ktoru chcem polozit smeruje k tomu, ze mam fobiu z ludi, resp. z vecsieho mnozstva.

Som spevacka a instrumentalistka (vzdy som mala depresie, ale posledne takmer dva roky mam silne fobicke stavy). V sucasnosti mam skvelu kapelu a myslim, ze som konecne nasla tych spravnych ludi. To je asi moj najsvetlejsi bod. Viem zit niekedy aj celkom normalne (az na tie depky, ale bez strachu), ale niekedy to na mna pride. Mavam uzkost aj pri skuskach s kapelou. Chcem velmi koncertovat a vystupovat. Tak sa chcem opytat, ci tu niekto nema skusenost ako je vystupovanie pred obecenstvom s tymto bizarnym problemom. Pripadne aj to ako ako soc.fobici, panikari, agorafobici...sa pokusaju alebo funguju v medziludskych vztahoch, presnejsie ked praktikuju svoje zaujmy, cinnosti s ostatnymi ludmi (vo svojom pripade narazam na hudobne skusky s kapelou).

Prosim o dobre rady od dobrych ludi, ktory nemaju predsudky a su chapavy :-)Dakujem.
riottKITY

Založený: St Jún 30, 2010 11:00 pm

Re: STRACH Z ĽUDÍ, DEPRESIA A KONCERTNÉ VYSTÚPENIE

Odoslaťod Pacient » Po Okt 15, 2012 9:14 pm

Ahoj ak ta to potesi mam podobne problemy ak nie horsie,zacalo to na konci zakladnej skoly velmi som sa strapnil pri citani pred celou triedou tak sa mi triasol hlas ze to neslo az ovladat nemohol som sa ani nadychnut totalne mi preskakoval a zajakaval sa mi hlas bolo to tak trapne ze sa nikto ani nesmial ani nic nehovoril,ani ucitelka bolo to neskutocne trapne pre mna,potom som postupne isiel dole vodou, pokracovalo to na strednej skole stale som sa bal slovenciny a citania pred ludmi a nakoniec sa aj stalo a vyvolala ma citat v tom najvecom strese aky si vies predstavit nemohol som dychat rozpravat prehltaval som slova triasol som sa hlas mi tak ako keby piskal bolo to zase totalne ponizenie bol to koniec,zacal som mat potom problemy aj s prezentaciami a celkovo s prejavom na verejnosti cely cas som sa vyhybal ,a zacal som brat aj drogy kde som opet aj tam prezival trapne sceny ze som napriklad nemohol vobec rozpravat ked som sa sfetoval niekto sa ma nieco spytal a ja som mu neodpovedal lebo som sa nemohol nadychnut ale vobec,a takto to islo az na vysoku skolu uzkost sa tak zvetsovala ze mi to zacalo zasahovat do kazdej sfery musel som odtial oddist teda lepsie povedane odisiel som z dvoch skol,isiel som tam bojovat proeti mojmu strachu a teda prezentovat na verejnosti a vsetky prezentacie mi vysli ale uzkost obrovska bola stale vo mne a nebol som schopny ucit sa a sustredit,teraz chodim na skupinove terapie a bojujem z obrovskou uzkostou,a velmi mi pomaha zacal som rozpravat mojej priatelke vtipy kratke a to jedine mi zacalo pomahat,ale stale bojujem a mam velmi silne uzkosti ktore mi zasahuju do kazdej oblasti mojho zivota je to utrpenie
Pacient

Založený: Po Okt 15, 2012 9:01 pm

Naspäť na Úzkosť a strach