tetania

tetania

Odoslaťod maybe » Št Nov 12, 2009 10:55 pm

Dobry vecer,
mam 28 rokov a moj problem trva uz asi 3 roky...Pokusim sa co najstrucnejsie popisat..Pred rokom som prekonala infekcnu mononukleozu a vtedy to vlastne vsetko zacalo..Su to stavy, ktore sa ani presne nedaju popisat..Pride to len tak nahle aj ked sa citim velmi dobre, som v spolocnosti proste hocikde a za kazdych okolnosti..Zacne mi busit srdce,tocenie hlavy,rychly pulz,bolest na hrudniku,zvieranie celuste,potenie,triaska,zimnica a pod..Bola mi zistena tetania a moja chrbtica vraj tiez nie je v poriadku..Citim velmi velku bolest v chrbte,dokonca az palenie...EKG a ECHO+Holter v poriadku..Teraz uzivam Vasocardin aj ked sa mi to zda zbytocne,pretoze to busenie je niecim vyvolane.Moja neurologicka ma poslala k psychiatrovi,ale ja tabletky uzivat nechcem aj ked v niektorych mojich stavoch siahnem po XANAXe a ulavi sa mi..Chcela by som bojovat bez tabletiek ak je to mozne..A je to vobec mozne??? Mozu byt taketo stavy vyvolane aj chrbticou?
Velmi pekne dakujem za odpoved...
maybe

Založený: Št Nov 12, 2009 10:28 pm

Re: tetania

Odoslaťod Richard Gróf » Pi Nov 13, 2009 8:22 pm

Xanax je anxiolytikum - liek proti uzkosti, ak pomaha, znamena to, ze Vase symptomy su nejakym sposobom s uzkostou prepojene. Uzkost ako taka sa da zvladat aj psychoterapeuticky. Je velka pravdepodobnost, ze tam, kde uspel Xanax, bude uzitocna aj psychoterapia. Urcite to skuste.
....viac o autorovi prispevku na http://www.onlinepsycholog.sk/o_mne.html
Richard Gróf
Site Admin

Založený: Pi Júl 03, 2009 3:05 pm

Odoslaťod maybe » Pi Nov 13, 2009 8:39 pm

Dakujem velmi pekne za odpoved!!!! A este jedna moja otazocka, ak mam tetaniu, tak mam ist ku psychiatrovi? Moja neurologicka ma odbila tymito slovami a moja odborna lekarka mi povedala, ze nie vsetci tetanici musia ist k psychiatrovi..Kamaratka ju ma tiez, teda neviem aku formu a vraj uziva lieky ako sa uzivaju pri epilepsii...Tak neviem, ze ci je potrebne uzivanie nejakych liekov pri tetanii..Viem, ze tetania nie je choroba. Je to len STAV a ten pekne zneprijemnuje zivot. Ale chcem s tym bojovat..
Dakujem...
maybe

Odoslaťod Richard Gróf » So Nov 14, 2009 8:41 am

Naozaj sa necitim byt odbornik na tetaniu, ale pokial viem, tak tento stav ma objektivne telesne priciny (zmena koncentracie mineralov), ktore mozu a nemusia mat suvis so psychikou cloveka. Z toho vyplyva aj odpoved. Telo treba liecit liekmi a psychicky stav psychoterapiou (a/alebo liekmi). Neviem to povedat o druhych tetanikoch, ale ked hovorite, ze Vam pri symptomoch pomaha Xanax, podiel psychiky vo Vasom pripade urcite bude hrat svoju ulohu. Navsteva psychologa alebo psychiatra sa mi v tom pripade zda ako dobry napad. Zelam vela odvahy do boja.
....viac o autorovi prispevku na http://www.onlinepsycholog.sk/o_mne.html
Richard Gróf
Site Admin

Založený: Pi Júl 03, 2009 3:05 pm

Odoslaťod maybe » Ne Nov 15, 2009 1:17 pm

Dakujem velmi ste mi pomohol...

A ako je to s alkoholom pri panickej poruche, uzkosti a tetanii? Nie, ze by som holdovala alkoholu, ale docitala som sa,ze by sa vobec nemalo pit.. A nas cakaju tento mesiac rodinne oslavy a pod.. Ospravedlnujem sa za taketo hlupe otazky, ale myslim si, ze je to dobre vediet a clovek moze tak predist vaznym komplikaciam..
Velka vdaka...
maybe

Naspäť na Úzkosť a strach