Strach,sny,uzkosť,hypochondria

Strach,sny,uzkosť,hypochondria

Odoslaťod nikus999 » Ne Nov 14, 2010 4:56 pm

Dobrý den, mám 17 rokov a bola by som veľmi rada, keby ste mi poradili s mojimi problémami, pretože neviem čo mám robiť.Pred 2 mesiacmi som začala mať hrozné predstavy o smrti z ničoho nič.Stále sa len bojím smrti, myslím na nu celý den a niekedy ma to privádza až do šialenstva.Mávam aj hrozné sny o tom že ma niekto zabíja (to by sa dalo vysvetliť, pretože som pozerala veľa horrorov), o konci sveta(preto mám aj neustály strach, že zachvilku koniec sveta príde, spája sa mi to so smrťou a je to až na nevydržanie ),o tom že sa vydávam a som tehotná (neverím na sny, ale odvtedy si myslím že zomriem, stále si namýšlam, že mi niečo je, už som pobehala tolko doktorov a bola na toľkých vyšetreniach za posledne 2 mesiace a nič mi nezistili, ale aj tak mám ten pocit).Niekedy sa mi to všetko tak naraz premelie hlavou, že mám pocit ako keby už aj nedokážem reálne vnímať. Psychiatrička mi predpísala Atarax a Sertralin Actavis.Začala som ich užívať len nedávno, tak ešte neviem aké budú mať účinky. Bývam dosť často aj vo veľkom strese,stresujem sa z úplných maličkostí. Rada by som to všetko zastavila, nemyslela na to, zmenila spôsob života ale moc sa to nedá. Prosím poradte mi.Dakujem
nikus999

Založený: Ne Nov 14, 2010 4:45 pm

Re: Strach,sny,uzkosť,hypochondria

Odoslaťod Richard Gróf » Pi Jan 21, 2011 10:00 pm

Lieky sú v tomto prípade dobrá voľba, v obvyklých prípadoch by mali do 2 - 3 týždňov alebo aj skôr zabrať. Zároveň by bolo vhodné navštíviť aj psychológa, ktorý by Vás ukázal možnosti ako pracovať s vlastnými postojmi k témam smrti, ktoré Vás desia a k strachu samotnému.
....viac o autorovi prispevku na http://www.onlinepsycholog.sk/o_mne.html
Richard Gróf
Site Admin

Založený: Pi Júl 03, 2009 3:05 pm

Naspäť na Úzkosť a strach