Lieky som žiadne nebral.Resp. gastronterolog po prehliadke povedal, že môj problém je pravdepodobne "len" psychický a dal mi lieky na podporu chuti do jedla. Výsledok bol ten že po užití liekov som bol príšerne hladný a prehĺtať som aj tak nemohol.
Inak ešte ma napadlo, že problém s prehĺtaním môže byť spôsobený aj nesprávnou funkciou štítnej žlazy. Ja som bol aj u endokrinológa ale u mňa bolo a je všetko v poriadku takže zase som sa dostal k tomu, že môj problém je psychického charakteru.
Ešte čo sa tých liekov týka ja si neviem predstaviť, že by mi nejaký liek zásadne pomohol (aj keď by to bolo krásne).
Jednoduchá pravda je taká,že keď sa mi to vrátilo tretí krát(- v miernejšej forme - lebo som vedel,že prehĺtací reflex mám v poriadku a keď "vypnem mozog a prestanem rozmýšlať nad svojim problémom tak musí byť všetko OK) znovu som dostal strach, že zase sa roztočí ten kolotoč strachu a pre mňa aj utrpenia a šiel som na internet ,kde som našiel a prečítal ten článok. Ten doktor mal aspoň pre moje problémy 100 % pravdu.Tak som si povedal, že ak viem raňajkovať bez akýchkoľvek väčších problémov tak neexistuje žiadny dôvod na svete, prečo by to nešlo na obed a večeru. Tak som začal sám seba presviedčať , že nemám problém (lebo v skutočnosti ani žiaden fyzický problém neexistuje) a ono to u mňa fungovalo
.
Inak mne tiež naša komunikácia pomohla, pretože keď si sa ozvala tak mne sa stratili (a dúfam, že to tak zostane už navždy) aj posledné príznaky akéhokoľvek problému a jem úplne normálne
. Asi niečo na tom že existujú spoločné terapie ,kde sa ľudia zdôverujú so svojimi problémami niečo bude.
Pýtala si sa tuším aj na prehĺtanie slín. Ja som bol na tom tak zle, že som neprehĺtal ani sliny (niekedy som ich dokonca musel vypľuť).Mal som tak isto veľký problém piť obyčajnú vodu a z fľašky som to radšej ani neskúšal .... .
Kľúčom k všetkému je naozaj presvedčiť sám seba,že keď to ide na raňajky ......