Ahoj Needweed.
Najskôr mi dovoľ pochváliť tvoj nick
. Aj keď si myslím, že vhodejší by bol needswallow
.
Teraz k tvojej otázke. Presne nad tým som svojho času uvažoval aj ja. Prišiel som však k záveru, že to asi nebude jedna konkrétna vec, udalosť, stres... . Myslím si, teda budem hovoriť o mojom prípade, že je to aj v tom, aký som typ človeka t.j. všetko dosť intenzívne "osobne" prežívam... udalosti /napr.nejaké neúspechy/, ktoré ostatní berú ako banálne ,som často bral dosť osobne ... ako nejakú formu môjho zlyhania a pritom moje okolie ani len nezaregistrovalo nejaký problém resp. neúspech, atď. Tak isto som sa veľmi "pozoroval", napr. keď som bol v lese a našiel som si prisatého kliešťa ,tak som sa bál, aby ten kliešť nebol infikovaný..som to riešil aj dva dni
Bolo by to naozaj na dlhý rozhovor ...
.
Preto si myslím, že mne pomohlo brať život viac " easy". Prestal som analyzovať otázku prečo Ja? , a prestal som považovať problém s prehĺtaním za problém a hlavne prestal som sa neustále "pozorovať". A tým som si asi prešiel nejakou vnútornou zmenou a asi som týmto mojím novým postojom "odstránil" problémy z minulosti /možno môj problém bol, že som vo všetkom videl problém
... Naozaj som ťažkosti s prehĺtaním začal v hlave " ignorovať" a presvedčil som sám seba ,že o nič nejde /kua ale v skutočnosti fakt o nič nejde
/ a postupne to prešlo. Prestal som zbytočne riešiť kopu blbostí napr. kliešťa vyberiem , vydezinfikujem ranu. Tým som urobil maximum čo sa dalo a výsledok neovplyvním tým ,že budem meditovať dva dni nad tým ,že čo keď náhodou .... .
Ten príklad s kliešťom, je asi dosť blbý príklad, keď ono sa to ťažko vysvetluje aj ústne a nieto ešte písomne
.