Ahoj Ivana.
Je mi veľmi ľúto, že máš také problémy, akými sme si všetci ,čo tu dali príspevky prešli.
Nie som doktor a poviem iba svoj názor. Ak si bola u doktorov a urobili ti vyšetrenia a nič ti nenašli, tak potom máš ten istý problém, ktorý som mal Ja. Je to potom všetko len v psychike. Hovoríš ,že myslíš pri jedení na niečo iné ... problém je v tom, že v podvedomí stále myslíš na to že máš problém s prehĺtaním - viem o čom hovorím, pretože som si tým prešiel.
Ja bohužiaľ nemám návod ako to jednoducho prekonať , ale viem jedno - ak nemáš "iný" zdravotný problém tak si musíš uvedomiť že ten problém si vytváraš v hlave sama (u mňa to aspoň tak bolo - sám seba som tak vystresoval a presvedčil že mám závažný problém,že som dokonca nevedel prehĺtať vlastné sliny). Treba si aj uvedomiť, že dostať sa z tohoto stavu nejde zo dňa na deň (bohužial).Dobrá správa je, že som presvedčený že ti to časom prejde , tá zlá že to dlho trvá a aspoň mne sa to zopárkrát aj vrátilo ( ale už to nebolo tak zlé ako kedysi - asi to bolo tým, že už som vedel o čo ide a o čosi ľahšie som sa s tým vyrovnával).
Preštuduj si našu komunikáciu tu a verím,že nájdeš niečo čo ti pomôže. Napr. jan má tiež svoj systém ako to prekonáva, ktorý je viac "hmatateľný" a verím že je účinný : robiť cviky(viď príspevky) - veriť že pomáhajú (a oni naozaj pomáhajú) - zbaviť sa strachu - vrátiť sa do "normálu ... a zase sme pri tom že je to len a len v hlave.
Jednoducho musíš si uvedomiť ,že žiadny reálny problém neexistuje ale si si ho vytvorila sama v hlave. Ale vymazať ho z hlavy to bohužiaľ nie je vôbec také ľahké, ale zasa to nie je až taká "tragédia" a nepoznám našťastie nikoho, ktorý by sa časom z toho nedostal. Držím palce, aby si to zvládla čo najrýchlejšie.