Ahoj Stan,
fakt som skutocne stastna, ze sa o tom mozem, aspon takto virtulane "porozpravat" s niekym, kto ma taky isty problem, ako mam ja. Predsalen je to ine, ako ked o tom vravim svojmu priatelovi, ktory to v zivote nezazil, aj ked si myslim, ze detialnejsie vysvetlenie tohto problemu, ake som mu podala ja, by nedostal
. On uz presne vie, kedy sa mi je dobre a kedy nie. Mne robi niekedy strasny problem dopit koniec pohara, ked je tam uz len troska. Neviem preco, ale vtedy zacnem nad tym rozmyslat, ze ci mi to vyjde na jeden glg, alebo nie a potom z toho vznikne to, ze to radsej necham tak alebo to budem pit po kvapach, co je v spolocnosti velmi zvlastne. Velakrat sa mi stalo, ze mi moji kamosi usmevne povedali "co to uz nedopijes"? alebo "co sa s tym tolko hras"? vtedy mi kozu zachrani moj priatel a dopije to za mna... ked si spominal, ze si skusal opit sa, ja som to skusala tiez.... ked si spatne uvedomim, ako som si vsetko zacala uvedomovat, kedy sa mi dobre je, co sa mi dobre je, je mi z toho az smiesne, no na zaciatku mi nebolo. Ja ked si vypijem, tak sa mi pije aj je podstatne lepsie - a ked som toto zistila, hned mi bolo jasne, ze to je psychickeho charakteru. Preto castokrat ked viem, ze ideme s kamosmi von, som nutena si predtym dat aspon pohar vinka, aby som aspon trosku zapadla to ich tempa popijania. A zamerne si davam vzdy vino, lebo to sa nemusi rychlo vypit, za to pivo zvacsa ano. Najbsurdnejsie na tom vsetkom je ten fatk, aspon ja to tak vnimam, ze ty ci ja si myslime a bojime sa, ze nam zabehne a to sposobi to, ze nam stuhnu svaly, ktore su zodpovedne za ten prehltaci "akt". Stalo sa mi aj to, ze kedze mam svoje hrdlo take stiahnute a nahodou mi trosku zabehne, tak potom pre mna prichadza chvilka ulavy a na chvilu sa zas prestanem bat...vtedy sa snazim vyuzit situaciu a naliat do seba co najviac
. Ja som s tym bola tiez u doktora, najskor som bola na krcnom, a ten mi hned povedal, ze sa len bojim... tak som isla potom k psychiatricke, ktora mi tento druh strachu potvrdila... uvedomujem si, ze na svete existuje tolko ludi a mnoho z nich trpi takymi fobiami, ktore by sa nam mohli zdat este aburdnejsie ako tie nase.... som clovek, ktory velmi vela nad vsetkym rozmysla a navyse som aj dost citliva, preto pociatocny stav nebol prave najlepsi...castokrat som kvoli tomuto problemu plakavala, pytala som sa seba, preco nemozem byt normalna ako vsetci ostatni okolo mna... ale dnes som na seba velmi pysna, lebo viem, ze sa to zlepsilo, a viem aj to, ze sa to zlepsilo kvoli mne samej.... uz to neberiem tak, ze preco prave ja? ale tak, ze sice mam problem, ale prijala som ho a snazim sa s nim bojovat, uz sa nevzdavam
len jedno ma na tom vsetkom hneva... blizka rodina a priatel o tom vedia, kamarati vsak nie... a ked mam jeden z tych svojich dni, ze sa mi to proste neda, vtedy mi je luto, ze musim klamat, vymslat si... tolkokrat pozeram na fazulkovu polievocku, ze by som ju ocami zjedla, ale poviem, taku ja nemam rada, alebo ze polievky nejem, alebo sa snazim vyjest len to huste...ale ked si predstavim, ze by to mali zas vsetci o mne vediet, jedlo by sa mi snad asi este horsie, lebo vsetci by na mna skumavo pozerali, ako jem, ci to prehltnem, ako sa pri tom citim..clovek je tvor zvedavy, darmo...
vsakze? takze najlepsie je to podla tak, ked to kamosi nebudu vediet a hotovo..dufam, ze sa raz dostanem na tvoju uroven, a bude to dobre aspon na 90 %... na 100 % byt nemusi
prajem este vela trpezlivosti, a mozes sem tam napisat, ako sa ti dari
rada si to precitam
pekny den!