Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť o akýchsi nočných úzkostiach. Som mladá, aktívna žena, pracujúca. Počas dňa je všetko v poriadku, ale zvykne sa mi stať taká vec, že vždy keď sa v noci zobudím a zamyslím sa nad vecami, ktoré mám naplánované, dokonca aj veci na ktoré sa normálne teším, tak z nich dostanem akoby strach, premkne ma úzkosť a slabosť. V tej chvíli akoby som už nechcela ani len existovať, chcem aby mi všetci dali pokoj a aby som už nikdy nič nemusela.
Je to veľmi zvláštne, lebo ráno keď sa zobudím som absolútne ''naspäť'' a na dané veci sa opäť teším a s chuťou a s energiou vyrážam do nového dňa.
Je pravdou, že v posledných rokoch som mala ťažké obdobie, ktoré ma ale veľmi posilnilo a veľa mi dalo. Mohli by tieto nočné ''príhody'' znamenať niečo v zmysle, že tie ťažké veci, ktoré boli súčasťou posledných rokov sa uložili v negatívnom vnímaní niekde hlbšie, napríklad v podvedomí, a v noci keď je človek v hlbšom podvedomom stave, alfa hladina atď, je akýsi ''otvorenejší'', tak sa dané bývalé ťažoby, len tie pocity, že veci môžu byť opäť ťažké, prekrývajú z možnými budúcimi plánmi a zážitkami?
Ešte raz chcem podotknúť, že nič negatívne z minulosti ma normálne '' neprenasleduje'', ako som už spomínala všetko ma posilnilo, a veľa som sa vďaka tomu naučila, a vďaka tomu sa dokonca môj život veľmi splnohodnotnil. Ale akoby to podvedomie (alebo čosi podobné) nechcelo prijať tento druh zmýšľania.
Rozmýšľala som nad nejakou regresnou terapiou alebo čímsi podobným, aj keď na teké veci veľmi neverím. Ocením akékoľvek rady a postrehy.
Ďakujem