Ahojte, dlho som váhal či mám hľadať riešenie cez internetové fórum.
Mám 26r, skončil som v júni vysokú školu. Vyrastal som v disfunkčnej rodine, čo sa podpísalo na mojej psychike.
Otec je alkoholik, ktorý celú rodinu šikanoval, nakoľko sme boli na nom finančne závislí.
Mávam emočné výkyvy. Striedajú sa u mňa návaly smútku, depresie s výbuchmi zlosti, kedy rozbíjam veci okolo seba,
trhám oblečenie a udieram päsťou do steny. Spúšťacím faktorom sú u mňa stresové situácie. Nedokážem sa kontrolovať.
Často uvažujem o sebevražde spôsobom postaviť sa vlaku do cesty.
Nikdy som nemal v rodine podporu zo žiadnej strany, mimo mojej matky. Z finančných dôvodov som sa nikdy nemohol
venovať žiadnemu športu na serioznej úrovni, prípadne inej záľube.
Vždy som bol vedený robiť veci, ktoré ma nebavia, či už finančných dôvodov alebo som v rodine nenašiel podporu.
Vytvoril som si svoj vlastný fiktívny svet v ktorom sa snažím schovať.
Celých 20r mi tvrdili, pokiaľ sa budeš dobre učiť, budeš sa mať lepšie ako my (rodina). Teraz po skončení školy som sa ocitol v reálnom svete.
Otec mal za posledný rok asi 3 milenky, a minulý týžden sa situácia u nás v rodine tak vyhrotila, že odišiel a rodičia sa rozvádzajú.
Stresy sa začali veľmi kumulovať, a emočné výkyvy tiež. Nedokážem čeliť sám v realite, v rodine nemám žiadnu
podporu. Nevidím žiadnu životnú prespektívu.
Chcel by som vedieť, či pomoc psychológa môžem vyhľadať sám, alebo potrebujem doporučenie od všeobecného lekára.
Po odoznení amoku a depresie, mám pocit ako keby som mal dve osobnosti, čiže nábeh na schyzu.
Hlavný problém je to, že všetko toto si uvedomujem, moje emočné výbuchy musí strpieť moja mama, a to je mi veľmi ľúto. Napriek tomu sa nedokážem kontrolovať.
Poprípadne ak poznáte dobrého psychológa z okolia Trenčína budem rád. Ďakujem