Neviem, či som si vybrala správnu kategóriu, ale myslím si, že moj problem je v nizkom sebavedomí. Na prvý pohľad to nie je na mne vidno, ale to je preto, lebo sa neskutočne ovládam a svoj strach, nervozitu viem do určitej miery schovať. Pracujem vo vlastnom obchode priamo so zákazníkmi a môj rešpekt a strach z cudzích ľudí je v niektorých prípadoch až taký veľký, že sa prejavuje fyzicky na mojom tele. Obyčajne je to pri riešení alebo hrozbe nejakého problému - pri komunikácii s cudzím človekom/zákazníkom moje telo doslova stuhne, hrdlo sa zovrie, vyrútia sa mi fľaky po tvári a hrudi a v najhorších prípadoch sa mi roztrasú - rozkmitajú ruky tak, že ich neviem ovládať - nedokážem uchopiť pero, alebo tovar bez toho, aby si to zákazník nevšimol. Strašne pri tom trpím, často to dokonca aj veľmi bolí, srdce mi búcha až na jazyku a trvá mi i niekoľko minút, kým sa to upokojí. S týmito prejavmi neskutočného strachu z niečoho, čo neviem ani pomenovať - asi možného neúspechu - som sa trápila aj v predchádzajúcich zamestnaniach. Pritom moje zamestnania boli vždy atraktívne, vedúce postavenia v ekonomickej oblasti, práca s klientami v banke... Nemôžem si s tým rady, mám strach, že situáciu nezvládnem a raz sa tu pred cudzími ľudmi úplne zosypem, t.z. rozplačem - čo sa mi stáva v blízkosti mojich priateľov a rodiny, ale pred cudzími ľudmi a zákazníkmi si to nemôžem dovoliť - by som sa úplne znemožnila, nakoľko pracujem na verejnom priestranstve v obchodnom dome... Prosím vás, čo by som mala robiť, mám si ísť dať predpísať nejaké lieky, alebo dať si vyšetriť nervy Už 2 mesiace sa napchávam magnéziom 3 tablety denne - čo mi stlmilo bolesť, ktorú som mávala vo svaloch, keď som vnímala čo len malinký problém a preberala som ho len v mojej mysli, ale tieto stavy, pri ktorých sa celá trasiem sa mi stále vracajú...
Vopred ďakujem za váš čas a pomoc