Vydieranie samovraždou

Vydieranie samovraždou

Odoslaťod Gala » Pi Máj 06, 2011 10:24 am

Prosím Vás, potrebujem radu. Som v úzkych, vážne už neviem, čo mám robiť. S priateľom sme už spolu vyše dvoch rokov, ale už vyše roka sme spolu len kvôli tomu že sa mi vyhrážal samovraždou, odišla som s nim do zahraničia pracovať, nechcem trápiť rodičov, tým že sa trápim ja a počúvať z každej strany prečo som s takým človekom, čo sa mám každému zdôverovať že je to z donútenia, minulý týždeň som sa mu snažila naznačiť že potrebujem zmenu, trochu priestroru že od neho odchádzam, chcem si užívať život, ale začalo to znova celá noc preplakaná, utiekol neviem kde, poslal mi sms že keď nechcem byť s ním tak on nechce žiť, posledné zbohom, lenže ja nedokážem zniesť myšlienku žeby sa niekto kvôli mne zabil, tak som ho presvedčila že bude všetko v poriadku budeme spolu naďalej, čaká ma pekný zvyšok života ...
Gala

Založený: Pi Máj 06, 2011 10:09 am

Re: Vydieranie samovraždou

Odoslaťod lucka » Pi Júl 22, 2011 5:57 pm

Ahoj hoc aj neviem kto si ale ako by som s tebou citila mam presne ten istý problém a hrozný strach zo života tiež som s priatelom len kvôli tomu,že sa mi vyhraza,že sa zabije ja uz nedokazem takto zit mam strach a zivot mi uteka pred ocami a ja som s nim len so sucitu :( vyriesila si to uz nejako ? mozno by si mi pomohla svojim riesenim.
lucka

Založený: Pi Júl 22, 2011 5:53 pm

Odoslaťod Richard Gróf » Pi Nov 25, 2011 2:29 pm

Zodpovednost za svoj zivot si nesie kazdy dospely clovek sam. Nenechajte si vsugerovat, ze za zivot niekoho ineho ste zodpovedna Vy. Vy (a Vas odchod) ste okolnost v zivote svojho partnera, to aky postoj zaujme k tejto okolnosti (ci sa rozhodne zit, bojovat, utopit v alkole, zhorknut, zabit sa, ist dalej, poucit sa, hladat niekoho ineho) je iba jeho volba. O tomto sa rozhoduje iba on. Co ine mate na vyber? Zit cely zivot s nim v smutku a vztahu bez lasky? Bude v tomto vztahu statny on? Budu v tom vztahu statne Vase deti? Nebude sa rokmi zvyk prehlbovat a nebude odchod tazsi a tazsi? Nebudu tie roky premarnenou prilezitostou pre Vas aj pre neho? Neublizete si (obaja) v konecnom dosledku viac, ked ostavate? Budete cakat, ze sa to zlepsi? Budete cakat, ze si to rozmysli? Dokedy?

Ked Vam poviem, ze sa zabijem, ak mi kazdy mesiac neposlete 100€. Vy mi ich neposlete a ja sa zabijem. Bude moja smrt Vasa zodpovednost? Zabil som sa kvoli Vam?
....viac o autorovi prispevku na http://www.onlinepsycholog.sk/o_mne.html
Richard Gróf
Site Admin

Založený: Pi Júl 03, 2009 3:05 pm

Odoslaťod bebe » St Nov 30, 2011 5:13 pm

tvoj priatel neni psychicky v poriadku a to ci sa s nim rozides alebo nie na tom nic nemeni pokial on na sebe nepopracuje. a kedze takto pristupuje k zivotu ver ze nepopracuje.
cisto teoreticky sa zanho vydas a myslis ze ti toto nebude robit ???vzdy bude daky problem. raz deti,raz toto raz tamto... chces zit cely zivot v strachu ze ti nezdviha mobil ? ze sa niekde zabil, lebo ... ???
ak hej tak vela stastia a pevne nervy.
ja po skusenostiach s psychicky chorymi a absolutne ma nezaujima co maju za problemy, ruky prec od vsetkych narusenych, pretoze vzdy nakoniec stiahnu dole aj teba, a zijes len raz a niesi ziadna matka tereza aby si niekoho zachranovala.
bebe

Založený: St Nov 30, 2011 4:18 pm

Naspäť na Samovražda