od L.T. » Po Jan 14, 2013 12:22 am
Ahoj...
Na zaciatok by som rad povedal, ze osobne by som asi nezachadzal tak daleko...a plietol sem Boha.
Ak sa niekomu podari zahnat myslienky na smrt a depresie vierou...tak je to krasne. A je to krasne hlavne preto, ze je to jednoduche...ak na to maš bunky. (urcite neutocim na ziadnu vieru alebo presvedcenie, ale takto sa veci uz raz maju. a už vobec nechcem uberat na vaznosti presvedcení niekoho iného)
Konkretne k originalnemu postu....nadobudam pocit, ze tu nie je v priestore otazka "mam sa zabit ?" ale skor otazka " je cudne ze ma fascinuje smrt ako taka ? ".
Osobne si myslim, ze odpoved je celkom jasna...NIE je to cudne. Ludia sa odjakziva zaujimaju o veci ktorým nerozumejú. Fascinuje nas konečnosť a celkovo povedané, všetko čo je o trocha viac než naša každodenná rutina.
Myslienka na smrt zaujima aj mna...v mojom pripade je to ale skor v zmysle "nieco viac nez tento zivot". Myslím, že vacsina okultistov, satanistov, extremistov a inych vierozvestcov sa odovzdavaju svojej veci práve preto, lebo je to dokaz, že naš pozemský zivot ako taky, stoji v tieni niecoho omnoho vacsieho...silnejsieho. Potrebujeme mat vedomie, ze tieto veci, trapenia a drobnosti s ktorými sme v kazdodennom kontakte niesu dolezite. Ano, kazdi to povie, ale malokto tomu naozaj veri. Je to nieco ako smrtelnost sama....vsetci vieme ze zomrieme, vacsina vsak v tajnosti neveri.
Cize moj osobny názor....nie je to nic cudne ak ta laka smrt, je to len dokaz toho ze ta nudi zivot.
Ak som prave pisal blok textu do zleho smeru..a je to naozaj otazka č.1 ...tak moja odpoved (osobny nazor) ostava nezmenená. Odpoved na samovrazdu dávam kazdému rovnakú, preto že je to pravda ktorú som sám zistil a uplne jej verím.
Ak chces zomriet...nikto ta nepresvedci, nikto ta nezastaví, nikto ti nepomoze. Je to nieco, s cím sa musis vysporiadat v hlave sám. Je to tazke , je to zdlhave a casto krát sa to nekonci stastne...ale existuje jedna vec, ktorá ti to trochu ulahci. Vymenuj pár vecí ktoré si vždy chcel skusit, miesta o ktorých si snival, veci ktoré si sa naodvázil. SMRT JE FINÁLNA ZÁLEZITOST. Preto sa pýtaj sám seba...co mám co stratit? Chcem zomriet tak ci tak, kde je potom rozdiel ci zomriem tu a teraz, alebo ci trochu pockam a pojdem za vecami ktoré som stale chcel. Pockaj, vyskusaj..ak sa ti stále bude chciet zomriet...tak to mozes spravit hocikedy...hocikde.
Mne osobne táto moznost dodáva istú slobodu, lebo viem, ze cokolvek príde....stale mám tieto zadne dvierka. Ak akceptujes ze jedneho dna zomries, tak si naozaj slobodny.
LT