od denne73 » So Feb 09, 2013 2:22 pm
Pekný deň. Som mamou 2 synov a jednej dcérky. Chapci sú z prvého manželstva, dcérka z druhého. Starši syn má 16r a o nom budem pisať. Je to bystrý chapec, bohužial ľahko ovplyvnitelní, Z mojim druhým manželom si moc nesadali aj ked ho vychováva od 9r. Syn neznesie žiadnu autoritu, môj manžel razi výchovu ráznu, prisnu , ja som skôr na dohody, rozhovory. Viem ,že to nie je moc dobra kombinácia, ale toto už asi nezmením,. Prejdem k problému: Raz v noci ma syn s plačom prebudil . Áno 16r chalan ktorý sa tvari že svet je gombička . Nevedela som čo sa deje. Zavolal ma do svojej izby a hodil sa mi okolo krku s plačom že už nič nezvlada kamarátov, školu, problémy. Snažila soom sa ho upokojiť a zisťiť čo sa deje. nakoniec z neho vyšloo že chcel ukončiť život. Ostala som v šoku nevedela som ako reagovať,silne som ho objala a rozpravala s nim. Po rozhovre mi ukázal žiletku ktoru mal pod vankúšom. Ešte pred tým sa bol opýtať mladšieho 14r brata či si má alebo nemá podrezať žily. Ten mu našťastie povedal že neblázni. Mne ako dôvod uviedol nejake dievča a problem s nim , nemyslím že to bol pravý dôvod. Povedal že to nespravil len kôli mne. Píšem lebo neviem čo robiť, ak ho zavediem k psychologovi stratim jeho dôveru, že ho mám za blázna a podobne. Neviem či to bolo ozaj myslene vážne alebo to bolo akési volanie o pomoc. Teraz mi oznámil , že celý týžden nebol v škole, chodi do I.ročnika Strednej odbornej školy technickej. Vraj už tam nechce chodiť a chce aby som mu vybavila prestup na obchodnú školu . Ja už neviem čo s nim ako ho zvládať. Manžel mi v tomto nepomôže , jeho slová boli skáče ti po hlave , uvidiš v II.r bude už na Urade práce , proste on ho odpisal. Poprosim vás aspon ma nasmerujte čo mám robiť, ako to všetko zvládať, pretože nakoniec budem potrebovať odbornu pomoc ja sama. Ďakujem