Ahoj....som tu sice trosku neskoro, ale dufam, ze si moj prispevok precitas.
Nebudem ta presviedcat, nebudem ti hovorit aby si to nerobil alebo robil. Pravda je, ze ta nepoznam a pravdepodobne by som (ani ostatní) o tom vobec nevedel, ak by si sa rozhodol k spominanemu cinu. Ale ver mi, ak by som ti mohol nejako pomoct, tak to urobim....zial, nemozem.
Kazdopadne, co som chcel povedat je to, ze sám som tieto myslienky mal. Písem mal, ale pravda je ta, ze ich mavam este aj teraz, nemyslim ze je mozne sa ich uplne zbavit. Osobne som musel ucinit rozhodnutie....chcem zomriet alebo zit? Jedno s druhym sa neda. Celkovo som asi logicky mysliaci clovek. Z toho dovodu som sa rozhodol pre "kompromis" (asi negujem predoslu vetu
).
Rozhodol som sa pre filozofiu :
"Zomriet sa da vsade, kedy chces, ako chces. Ale zit sa da len raz. Preto, kym existuje nejaký ciel, ktorý chcem dosiahnut...nejaké miesto kde chcem vycestovat....nejaký clovek ktorého chcem spoznat, tak velke rozhodnutie nechavam za mrezami. Je istým sposobom prijemne, ked vies, ze existuje cesta "von". Toto ti moze ponuknut pocit "volby" a tak umoznit lahsie vnimanie reality. Výsledne....beriem smrt ako nicotu. Ak zomriem, skoncim (som veriaci ale pokusam sa to podat v instantnej podobe). Zomriet mozem kedy chcem. Preco sa ponahlat?"
Zivot nie je pekny, zivot nie je dlhy, zivot nie je jednoduchy....ale je to nieco, co citis a prezivas. Aj bolest vie byt pekna (nie SM), ale smrt je nic, tma a prazdno. Takze finall podoba je asi... zivot je ako hnusny, chory a bezmozgový film z ktorého chytas zachvaty bolesti, ale je to stale lepsie nez pozerat teleshopping. Asi to neznie pekne, ale logika kaze derivovat problem a identifikovat najhorsie mozne východisko a nasledne ho porovnat s najhorsim mozným predpokladaným koncom...nasledne to polozime do rovnice a vyberieme mansie zlo.
Oj...a este je tu stale teoria (ktoru osobne povazujem za pravdivu) ..."zivot je co z neho spravis"
Neviem kto si, neviem cim si presiel a co ti tazi mysel....povedat, ze ti "radim" mi pripada namyslene...preto to ber, ako nazor opilca v krcme. Na 99% ho odignorujes, ale je tu 1% sanca, ze ti to zazrakom umozni jasnejsie vidiet.