Dobry den,volam sa Peter a som uz styri mesiace v rozvodovom konani.Toto sa umelo natahuje z dovodu manzelkinej neumernej poziadavke na vyzivne 600,Eu mesacne.Dieta ma 8.5 roka a tym,ze este nie je sudne upraveny styk otca s dietatom,si manzelka robi co ju napadne.Dieta mi dava k dispozicii len ak jej to vyhovuje (ked ma dohodnuty program s kamaratmi).Je to o to horsie,ze pracujem v zahranici a nikdy dopredu neviem,kedy mam prist domov a kedy uvidim vlastne dieta.Dieta je silne pod vplyvom matky,co sa zacina prejavovat nerespektovanim autority otca,ked som vyzadoval plnenie povinnosti,napr.domace ulohy.Pri vzajomnej debate otvorilo otazku moznosti zmeny svojho priezviska (ktore ma po mne)a opakovane mi pripomina,ze akonahle bude mat 10 rokov,uz ma nebude musiet posluchat(???).Vyrozumel som,ze veri tomu,ze sa uz bude moct sama rozhodnut,ci pojde na vikend,ci prazdniny ku mne(????). Evidentne ju matka cielavedome a umyselne vedie k tomu,aby sa zrieklo vlastneho otca.Je to pre mna obrovska tragedia,pretoze som silno citovo viazany na dieta a neskutocne trpim uz tym,ze som odluceny pobytom v zahranici.Dlsie skutocnosti moj zufaly stav len znasobuju.
Chcem sa opytat,ci existuje nejaka prvna uprava,ktora dava 10 rocnemu dietatu moznost sa sama rozhodnut,s ktorym rodicom sa bude stykat.
Dakujem,
P.