od MarioR » Po Okt 04, 2010 2:10 am
Najprv vám rozpoviem v krátkosti náš príbeh , i keď je to jednostranná výpoveď . Spoznali sme sa keď som mal 18 a ona 17 , na začiatku sme sa milovali , veľmi , po roku chodenia sme sa rozhodli spolu začať bývať , prenajali sme si garsónku , neskôr sme si prestavali u mojich starých rodičov jednu izbu so samostatným vchodom , keď pred 11timi rokmi vtedy ešte priateľka otehotnela dostali sme ponuku ísť bývať k jej babke do dvoj izbového bytu . Vzali sme sa a žili v tom byte , (manželka ho dostala s tarchou dožitia babky v tom byte ) , takmer celý sme ho prerobili , avšak nie celkom podľa našich predstáv , zhrniem to len asi na to podstatné , 2 dospelí jedno dieťa 26m2 , nahluchlá babka , ktorá sa starala nie len do výchovy nášho syna , ale aj do nášho správania a života . Viem že aj ja nesiem na tomto svoju časť viny z neriešenia nášho bytového problému , avšak keď som nabádal manželku aby sme prestavali byt tak aby aspon syn mal samostatnú izbu , tak žiaden návrh nebol dobrý , a hladala iba výhovorky prečo to nezrealizovať . Keď sa nám časom začalo dariť aj pracovne , chcel som aby sme si začali plniť naše túžby a sny . Manželku som nabádal aby sa stretávala s priatelkami , aby si našla nejaké záluby , aby robila niečo čo ju bude napĺňať , jej kamarátky sa mna pýtali že prečo nechce chodiť s nimi von ...? Ja som ju posielal , aby sa odreagovala ... . Po dlhom naliehaní pár krát šla . Môj sen bol pretekať na aute , tak som si ho začal plniť. Dokonca tak že tento koníček nijako nezatažil náš rodinný rozpočet , ba naopak , eŠte ho vylepšil . Založil som klub ktorý sa venoval a venuje motošportu . Vtedy som už cítil že manželka sa veľa krát stavia medzi mna babku a syna . Dokonca tak že keď sme chceli ísť na našu prvú veľkú dovolenku k moru (chorvátsko) tak ešte aj syna okrikovala aby pred babkou nič nehovoril že ona to s ňou "vybavý" aby nemala traumu z toho že týźdeň bude bez nás . V tom čase som stretol inú ženu , tá ma zrazu počúvala , a ja som sa v jej blízkosti cítil veľmi dobre . Stalo sa čo sa asi nemalo stať a zamilovali sme sa , obaja . po ročnom vzťahu som to už nevydržal a povedal som manželke o mne a milenke . Spustilo to peklo ktoré trvá až do teraz . Manželka vybuchla , chápem to , ona to netušila , aj keď som doma robil rôzne narážky a podobne , veď sa jej zrútila predstava o milovanom človeku . Veľmi som sa vtedy hanbil , pocitoval veľkú úzkosť , aj sklamanie . Manželka mi ešte v ten den povedala že sa nechce rozviesť . Prijal som to , ale snažil som sa jej vysvetliť že sme sa odcudzili , a aj som jej pomenoval všetky veci čo k tomu dopomohlo , neúspešne . Vztah s milenkou som ukončil , po 4mesiacoch snaženia sa vysvetliť manželke kde pramenia naše rozpory , somto už nevydržal a odišiel som od nej , miesto konštruktívneho dialógu som mal iba výčitky a nadávky . V tom čase keď som bol preč z domu nemal som kam ísť tak som sa uchýlil k milenke . Manželka so mnou odmietala diskutovať a aj synovi zobrala telefón aby som s ním nekomunikoval . Nevydržal som to a prišiel som znova za manželkou , odprosil a požiadala o dalšiu šancu . vydržalo mi toto seba ponižovanie 3 týždne , vtedy som si povedal že keď ma nechce počúvať , nemá význam zotrvávať len kvôli synovi s ženou ktorej som ublížil a ona mi má všetko len vyčítať ... , odyšiel som zase , tentokrát s vedomím že do toho bytu kde sa pokazil náš vztah sa už nechcem vrátiť . Manželka prišla za mnou aby som sa vrátil a aby som ustál jej výlevy , nevedl som to už ... . Napriek tomuto som jej ale napísal list v ktorom som jej pomenoval všetky veci čo nám obom ublížili . a že sa do toho bytu nevrátim . Vtedy pochopila , keď jej všetci okolo nej čo si to prečítali , povedali veď on má pravdu , ty si nemohla byť taká slepá a hluchá ... . To čo som jej napísal v tom liste som jej asi 500x povedal bez porozumenia .... . Pristúpila na to že začneme úplne odznova v novom domove , bez babky , obaja zabudneme pochováme a zahrabeme všetko zlé čo nás postretlo . Nový začiatok a šanca pre nás oboch , a hlavne nás troch . Ja som sa vzdal pre tento sen pretekania , zmenil som životný štýl , doma som zásadne nepracoval , všetok svoj čas som venoval manželke a synovi . Vydržalo nám to mesiac a pól , vtedy prišlo z jej strany zase k vylevu zlosti že prečo som ju sklamal a prečo , a obvynenia , a nadávky .... . Poprosil som ju nech sa to už nikdy viac neopakuje , vydržala to mesiac a znova sa to zopakovalo , vtedy som ju aj požiadal aby vyhladala profesionála , psychológa , vynadala mi že z nej robím blázna a šibnutú ... . Asi o mesiac sa to zopakovalo po tretí raz a tentokrát to bolo na návšteve u mojej sestry . Vtedy som si uvedomil že ona to nevie prekonať , a vo mne sa niečo zlomilo , od vtedy už nemám záujem obnovovať naše manželstvo , nebudem tu rozpisovať o diani po tom , lebo to hraničí so zdravím rozumom , iba jednu podstatnú vec . Pri každej príležitosti ma citovo vydiera synom , až tak že mu rozpráva o tom že ich chcem odkopnúť a rozbyť rodinu "ktorú som si stvoril" , chce sa hádať aj pred ním. Rozpráva o tom ako ma miluje a ako sa nechce rozviesť , ja som jej už veľa krát povedal že ju nemilujem a po poslednej hádke kedy ma chcela zbiť (tragikomické , ja mám 100 a ona 48 kíl ) pravdaže bez úspešne , som sa rozhodol ukončiť toto manželstvo , z mojej strany je už nieje čo budovať dalej. Jediné na čom sa chcem a budem podielať v našom vztahu je výchova nášho syna . Máme krásny vzťah a nedovolím manželke ho rozbyť . Požiadal som mediátora aby vstúpil medzi nás , ona odmietla . V najbližších dnoch idem podať žiadosť o rozvod , nechcem už viac žiť v pretvárke a klame . Ona však aj napriek tomu sa nechce rozviesť a obávam sa že keď aj odídem od nej bude brániť synovi aby sme sa stretli ...