od pytagor » St Dec 05, 2012 10:26 am
No. V podstate najzakladnejsi, a ten co je pritomny a nemenny odkedy mi to zacalo, je ten, ze mam pocit akoby som bol zabaleny do igelitoveho vreca a vsetko co je za tym vrecom, toho sa nemozem dotknut, psychicky sa stym nejak spojit, dotknut sa toho, precitit to. V podstate som ako mrtva schranka, aj ked navnok to tak rozhodne nevyzera. Ale neda sa (alebo neviem to) to asi presne vysvetlit je to dost abstraktne (aj ked paradoxne to prezivam velmi konkretne).
Toto je zaklad. Okolo toho plavaju rozne omacky. Ako napr nutkave myslienky: nejaka jednoducha vec, ktoru si potrebujem - musim- predstavit, casto jednoduchost opisatelna jednym-dvoma slovami. Nato aby som si tu vec predstavil a vybavil to, vyvijam usilie povedzme jeden- dva dni, pricom vybavenie tej myslienky je prioritne, co sa deje naokolo (svadba, pohreb, skuska atd ) je vtedy druhorade. Ked sa to podari, pride na rad nova vec rovnako jednoducha a a rovnako spalujuca a vycerpavajuca.
Este by ma napadli dalsie sprievodne javy a prejavy. Kazdopadne, tieto omacky, ktore plavaju naokolo sa za poslednych par rokov aj vdaka terapii vyrazne zlepsili, cize uz niesu v popredi takmer vobec. Ostava ten zaklad najma.