Mila Denisa,
urcite si neskusala vsetko, lebo by nieco zabralo. skusala si sa nehnevat, ked znova spravi to, co neznasas?
a ake to ma vlastne dosledky? je to zdravie ohrozujuce? ponizuje Ta tym? (myslim tym co robi, nie tym, ze to zas robi, aj ked si mu to tolkokrat opakovala).
Vies, "motivacia z vonku je ako smrad, za chvilu sa vyvetra." (Ivo Toman) nieco na tom je. skusala si sa ked to spravi, len veduco usmiat? a nechat to tak? on uz bude vediet, co spravil zle. To ze si nechce priznat chybu, ked je vo svungu oze byt napriklad tym, ze mu nedovolis si zachovat tvar. z toho co pises a ako to pises si to viem krasne predstavit: zase si to spravil, hoci vies, ze som Ta ziadala, ze to nemas robit, sam vies, ze si mi to slubil, a zase si to spravil.... to nema konca.
mozes mu na buduce spravit tu istu vec a ak mu to bude vadit, tak mu POKOJNE ukaz, ze presne to nemas rada ty na nom.
Ak nema rad hadky, a ty tiez nie, tak sa nehadajte. jednoducho prehltni slinu, zatlac slzu a pokojne sa s nim o tom pozhovaraj. pochval ho za to, co robi dobre. ak urobi pokrok, tak ho odmen. psa tiez necvicis len trestami. pekne hlavne odmeny. pochvaly, ked spravi nieco, co Ta potesi, potes ho naspat. NEKOMANDOVAT! nemanipulovat.
ak Ta lubi, o com nepochybujem, tak to bude fungovat, uvidis
vela zdaru a vela lasky