Mám 41 rokov, ženu a 2 deti (16 a 14 rokov). V spoločnom manželstve žijeme 18 rokov. Obaja pracujeme, sme zabezpečení (po finančnej stránke). Pred 4 rokmi som zistil, že moja žena flirtuje s iným mužom a že sa do neho aj zamilovala. Po konfrontácii sa k tomu priznala. Prebdel, trápil sa a preplakal som veľa dní a nocí, nedokázal sa v práci na nič sústrediť. Stále som rozmýšľal, kde som spravil chybu. Prečo k tomu došlo. Aby som bol spravodlivý, musím povedať, že sa snažila tento vzťah ukončiť. Neviem nakoľko sa to podarilo, ale SMSky skončili, ešte občas prebehne nejaký e-mail. Žiarlim a cítim sa zle, hlavne, keď majú ísť na spoločné niekoľkodňové služobné cesty. Keď toho muža spomenie v rozhovore, tak divne mi stiahne žalúdok. Presviedčam sa, že sa v tom nemám "rýpať", lebo jediný, kto s tým má problém a je v depresii som ja. Neviem, či si to len nahováram, ale hocičo spravím, nikdy nie je dosť dobré, alebo to nie je vhod. Či je to spoločná dovolenka (jej reakcia je: nie je dosť luxusná, že sa ten komfort a služby (napr. hotela) nedajú porovnať s tým, keď ide na služobné cesty, alebo jej to časovo nevyhovuje, lebo práve v danom čase má nejakú pracovnú aktivitu, alebo ju to tam nebaví), či je to básnička, ktorú jej k nejakému sviatku napíšem (jej reakcia je: že má podivné rýmovanie, a že ako básnik by som sa neuživil), či keď jej kúpim nejaký darček (jej reakcia: že mám iný vkus ako ona, radšej nech bez nej už nič nekupujem). Potom ma to mrzí, je mi to ľúto a som znechutený. Hnevá ma, že si toto jej správanie všimli už aj deti. Nedávno mi povedali, že ich mama je sebecká a že sa mi divia, že strpím takéto správanie. Keďže je často preč (skutočne pracuje, o to viem!), často nie je doma, keď by ju deti potrebovali a prakticky celý chod domácnosti sme si rozdelili ja a naše deti. Snažím sa ju pred nimi obhajovať, no neviem do kedy budem úspešný. Niekedy by som im dal najradšej za pravdu, ale nechcem si riešiť svoje problém prostredníctvom nich. Naše deti sú fantastické, úplne bezproblémové.
Čo sa týka sexuálneho vzťahu, nie je dokonalý, ale ten nebol ani pred tými 4 rokmi. Moja žena po narodení detí stratila záujem o sex, ale mne stále chýba. Ale s istými kompromismi na oboch stranách to nejako funguje. ) .
Nechýba mi len sex ale aj akékoľvek prejavy lásky. Bozky sú len formálne, „ľúbim ťa“ mi povedala naposledy pred rokom, keď išla na nejakú služobnú cestu . (K tomuto by som chcel povedať, že v minulosti aj počas jej „ mimomanželského vzťahu“ mi to hovorila často, preto som ju požiadal, aby mi to povedala len vtedy, keď to skutočne bude tak cítiť. Z toho mi vyplýva, že to tak necíti, z čoho mi je smutno.)
Najhoršie je, že mám pocit, že sa dostávam do stavu rezignácie a prestávam mať záujem bojovať. Na informáciu ohľadom jej ďalších pracovných aktivitách (služobných cestách), reagujem podráždene, alebo to v sebe potlačím (aby nemala pocit, že ju nejako obmedzujem). Pristihol som sa, že často v jej slovách hľadám nejaký iný význam. Snažím sa to potlačiť, lebo viem, že takto si vzájomnú dôveru nevybudujeme. Do manželskej poradne nepôjde (už som jej to pred časom navrhoval).
Nechcem, aby z týchto mojich slov moja manželka vyšla nejako negatívne. Je spravodlivá, čestná, miluje svoju prácu, nikomu by úmyselne neublížila, ľúbi naše deti, stará sa o ne, nemyslím si, že som jej ľahostajný. Jej chybou je že niekedy svojimi slovami ublíži aj ľuďom, ktorí ju majú radi a že sa veľmi spolieha na mňa v otázke chodu domácnosti, čo by mi až tak nevadilo, keby to nezačalo negatívne ovplyvňovať vzťahy v našej rodine.
Poraďte, prosím, čo robiť, aby sme boli opäť šťastní?