Dobry den,
chcela by som vas poprosit o radu, alebo nazor na vztah, ktory mam s mojim partnerom. Sme spolu uz 2 roky, no pozname sa dlhsie. Ked sme boli este kamarati, vzdy som bola presvedcena o tom, ze by som s nim nedokazala chodit. Je vsak velmi dobry a laskavy clovek a casom sme sa dali dokopy. Priatel vsak prezil pred mnohmi rokmi havariu s urazom mozgu a doteraz ma problemy s pamatou, orientaciu planovanim. Ale je uz zamestnany a pobera polovicny invalidny.
Momentalne stojim pred otazkou, ci sa snim rozist, alebo pokracovat dalej. Je to totiz pre mna stale viac vycerpavajuce.. Po citovej stranke som s nim velmi stastna - je obetavy, vnimavy,urobi vsetko, co treba, ale ked ma spravit nieco sam od seba, nedokaze si to cele zorganizovat. A tym, ze ma problemy s pamatou, ked pride novy podnet, zaobera sa tym a na to stare zabudne.
Ja som clovek skor prakticky, rada mam veci naplanovane, ale s nim sa vsetky snahy o spolocne planovanie rucaju a vacsinou na to ostanem sama. Ked niekam ideme, nemysli na to, ze lepsie by bolo zobrat si jedlo z domu, aby sme nemuseli kupovat, kedze nezarabame vela. Pred cestou na nejaky vylet si vacsinou nepozrie, kadial pojdeme. Radsej sa prisposobi, akoby mal nad niecim rozmyslat.. To su neni az take vazne veci. No velmi ma sklamalo, ked sme prednedavnom zacali planovat spolocne byvanie a svadbu. Cely cas hovoril, ako sa uz tesi, ake to bude fajn, ze budeme uz spolu. Samozrejme, ked som navrhla termin na april, suhlasil a s velkym nadsenim by sa urcite pustil so mnou do priprav a kupy domu. Vedela som, ze vydavky spojene s kupou budem musiet hradit ja kedze on nema peniaze nazvys. No so svadbou som ratala napoly. Nikdy ani nespomenul otazku financii a vzdy hovoril velmi abstraktne, teoreticky. O pomoc rodicov ziadat nechcel. No uplnou nahodou som nedavno zistila, ze na svojom ucte ma minus 600 eur! A to ma velmi nahnevalo. On by kludne zacal s vybavovanim hostiny, ale nerozumiem tomu, ako to chcel potom zaplatit. Teraz hovori, aky je nestastny, ze za lasku sa musi platit, no pre mna bolo horsie, ze tu vec vobec neriesil, kym som ju neotvorila. Preco nepovedal hned na zaciatku: ,,Angi, urobme tu svadbu neskor, teraz na to nemam este financie."
Myslim, ze to suvisi s nasledkami po nehode, je ustrachany, nevie si povedat svoj nazor, kazdemu sa chce prisposobit. No ja sa v takomto vztahu citim, akoby som mala pri sebe len velke decko. Nad nicim nerozmysla dopredu, no pre mna je to strasne stresujuce, lebo viem, ze ked idem ku kamosom na vikend, musim si zobrat kefku, nieco na spanie, no on nad tym nerozmysla. Neviem si predstavit, o co by to bolo tazsie, keby sme mali aj deti. Strasne som z toho vycerpana a sklamana, lebo som sa tesila na rodinu, aj ked som vzdy vedela, ze to nebude lahke.
Myslite si, prosim, ze je mozne nejako zmenit toto jeho spravanie? Alebo je to uz sucast jeho osoby.. Velmi mi pomoze hocijaka rada. Len mi prosim nepiste, ze to musim sama zvazit, lebo ja to naozaj neviem a nemam nikoho blizkeho s kym by som sa mohla o nom porozpravat.
Dakujem Vam, Angelika