od Martin5555 » Po Jún 11, 2012 7:08 am
Milá sherinka, silne mi to pripomína môj príbeh, len v opačnom garde (My sme spolu 18 rokov a máme 16 a 15 ročné deti).
Asi nie som ten pravý, čo ti môže radiť...tak len zopár skúseností a postrehov...keďže ja som to už zistil pred 2,5 rokom.
Ja som si musel zodpovedať otázku, či sa chcem rozvádzať alebo nie. Či zahodím všetko to pekné a napĺňajúce, čo sme prežili. Odpustil som jej. Neviem isto, či to skončilo, ale viem, že budem náš vzťah brániť do posleného dychu.
Dôvera je potvora. Vždy som tvrdil, že svojej žene môžem 100% veriť, že za ňu dám ruku do ohňa. Dnes to už netvrdím. "Popálil" som sa. Snažím sa jej dôverovať, ale nejde to. Odpustil som, ale nezabudol, aj keď by som chcel. Stále ma to prenasleduje.
Len viem, že ju milujem. A dúfam, že "Láska všetko prekoná...".
Ja som pochopil, že nemá zmysel vyťahovať staré krivdy, že sa na tom vždy pohádame a v konečnom dôsledku z týchto hádok výjdem ako somár len ja, ako tá najväčšia stíhačka, čo svojej manželke nedá dýchať a obmedzuje ju v rozlete.
Aj mne tvrdila, že ma miluje a chce zostať so mnou, že to v práci nič neznamenalo. Klamala, lebo viem, že to nie je pravda. Zostáva mi dúfať, že naozaj chce zostať so mnou a postupne svoj druhý vzťah skončí.
Nehľadám už dôkazy, či sa tak stalo, alebo či ten vzťah pretrváva. Jediný, kto z toho mal hlavy bolenie som bol ja. Ona spokojne v noci spala a ja som prebdel a preplakal niekoľko nocí a dní.
Stále som hľadal a stále hľadám, kde som pochybil ja. Bolo mi vyčítané, že som taký "domased". Tak som začal hľadať možnosti ako to zmeniť, išli sme spolu do kúpeľov, na dovolenku, do kina, divadla, častejšie do reštaurácie. Nijaký veľký úspech to nemalo, stále som bol obviňovaný z toho, že ju len kontrolujem a prenasledujem.
Ako moja kolegyňa hovorí... "Miluj ju, preukazuj jej lásku, ale bez bonusov. Ona je tá, čo sa má kajať".
Aby som to uzatvoril.
Porozprávajte sa spolu (bez výčitiek a obviňovaní), čo Vám chýba v manželstve. Či nemá niekto nejakú predstavu, ktorá by Váš vzťah obohatila, urobila Vás oboch šťastnými.
Ak ho miluješ, nechceš zahodiť to, čo ste spolu prežili, musíš mu odpustiť a snažiť sa aj zabudnúť.
Podľa toho, čo sí písala, Ťa Tvoj muž miluje. Možno si potreboval len dokázať, že je ešte žiadaný a dobre to robí jeho egu. Ale nemyslím si, že by mu na tej druhej nejako záležalo.
Veľa šťastia, trpezlivosti, odvahy a lásky.
P