od kpax » St Jún 26, 2013 11:22 am
Ahoj Nelly.
Na zaciatku, Ta chcem pochvalit za svoju statocnost, s ktorou sa snazis celit
svojej zivotnej situacii, na ktoru Ta rodicia dostatocne nepripravili.
Faktom ostava, ze je este velmi malo rodicov, ktory maju dostatok schopnosti
dat dietatu mudrost do zivota, kedze oni sami tiez pravdepodobne "abstinovali"
v tomto smere. Takze tymto netreba odsudzovat ani ich. Kazdy robi len to coho je schopny ..
V druhom rade Ta chcem pochvalit zato , ze si uvedomujes, ze mas problem.
A to je ohromna vyhoda, oproti ludom, ktory toho schopny niesu a neboli a bez skutocnej
vole nieco zo svojim zivotom urobit, podla toho konali. Uvedomovat si problem, je
prvym krokom k jeho prekonaniu. Aj preto Ta obdivujem.
Tvoj problem spociva v tom, ze si, ostatne tak ako skoro vecsina ludstva, pravdepodobne
podlahla nazorom spolocnosti o tom kto, alebo co sme , alebo kto a cim by sme mali byt, vo vztahu
jeden k druhemu a co je najdoleitejsie vo vztahu k sebe samemu.
Tato spolocnost, je zalozena na iluzii oddelenosti, to znamena, ze vsetko okolo
nas je oddelene jedno od druheho. Ty si tu , svet je tam, si mala, svet je velky co zmozes ..
Je to zalozene este na starych zakladoch Darwinovej teorie, ale to len na okraj.
Faktom ostava, ze clovek nieje oddeleny od okolia, od prirody, ani jeden od druheho,
ale je jeho neoddelitelnou sucastou a navzajom
sa dennodenne ovplyvnuju. Keby nas rodicia ucili od malicka, ako byt prirode aspon v duchu
trosicka dennodenne vdacny, za svoj zivot, urcite by bolo na svete ovela menej nespokojnych ludi, ak
by tu vobec nejaky boli. Toto uz vedel aj Hipokrates - otec mediciny, ktory hovoril
ze doktori sice mozu docasne pomoct, ale priroda lieci. Priroda dokaze vyliecit, aj tvoju "ranenu" dusu.
Si jedinecna bytost, tak ako vsetky ostatne.
Aby som velmi neodbocil od temy, poviem ti otvorene, ze ani ja ani nikto iny Ta pomocou
slov vyliecit nedokaze. Pomoct si dokazes len ty sama, svojimi skutkami, svojimi rozhodnutiami
svojou vierou v samu seba. A ja vidim v Tebe objavovatela svojho vnutorneho potencialu.
Uz len tym, ze mas 16 a ze si o tom tu napisala, potvrdzujes, ze mas v sebe ovea viac ako
si teraz schopna vidiet.
Preto Ti poradim, ZACNI SA MAT RADA, odpust svojim rodicom, odppust aj sebe,
zacni milovat svoje telo a dakovat prirode.
Kludne si to aj opakuj v prvej osobe, ked Ti to bude prijemne
MAM SA RADA A SOM TOHO HODNA
ODPUSTAM SVOJIM RODICOM
ODPUSTAM SEBE
MILUJEM SVOJE TELO
DAKUJEM PRIRODE
tak dlho pokial to nepocitis. Ked to raz pocitis, uz budes vediet
ze to je pravda aj co mas robit.
To Ta premeni na motyla, to Ti ovtori oci, to Ta
privedie aj k priatelom, k schopnostiam hravo ovplyvnit svoje telo, hravo sa ucit,
a budes moct lietat zivotom, ktory zato stoji, ked sa zije s radostou =).
Tvoj obdivovatel .. Kpax
PS odporucene knihy Miluj svoje telo, Cajka,
PS2 odporucene filmy Komedie , Jim Carrey moj oblubeny a Robin Williams , a nejake
inspirujuce ako PAY IT FORWARD, Martian CHILD, MILLIONS, THE BUCKET LIST, Jaroslav Dusek na yotube =)
PS3 odporucene vychadzky Do prirody =) ..