Dobrý deň.
Chcel by som opýtať na na Váš názor a aj na riešenie jednej situácie.
Najskôr také malé objasnenie celej situácie: Mám 17 a mám jedného veľmi dobrého najlepšieho kamaráta (tiež má 17) s ktorým si rozumiem a poznám ho v podstate celý život čiže 17 rokov no stále som mal a aj mám pocit že ho poznám len zbežne (ale asi to bude iba pocit ) keďže vždy dopredu viem čo si myslí alebo čo povie . V podstate sme sa veľmi málo krát stretávali až kým sa nepresťahoval k nám do obce. A mal som taký nápad že aby sme spolu išli niekam na dovolenku a navrhoval som Bulharsko (keďže ho mám za deväť rokov dosť dobre zmapované ).No som typ človeka čo nenecháva veci na náhodu vymyslel som jednu vec a to že by sme si dali takú skúšobnú "dovolenku" v zime na dva dni a na Slovensku. On súhlasil že by veľmi rád išiel ale je tu jeden háčik. A to jeho rodičia.
Mňa rodičia pustili (lebo stále som doma takže u mňa je to vybavené a môžem ísť ) a navyše tam kam chcem ísť to poznám a patrí to (jeden ranč pri Orave) rodinnému známemu takže u mňa problém nieje. Problémom je že ako presvedčiť jeho rodičov aby ho tam pustili. Neviem prečo ho nechcú nikam púšťať (a to doslova nikam napríklad bol problém aby išiel so mnou a mojou mamou na jednu výstavu do BA a to celá cesta +výstava by trvala možno 15 hodín /aj to preháňam/ ) neviem v čom je u nich problém on sa učí perfektne a bez problémov. No proste aby som sa tu moc nerozpisoval chcem sa opýtať čo si o tomto celom (o tej dovolenke) myslíte či je to normálne že chcem ísť s ním na dovolenku? A ešte vás prosím o radu ako zvládnuť rozhovor s jeho rodičmi tak aby to vyšlo a mohol so mnou ísť . Čítal som že je veľmi vhodný pokojný prístup a jednanie v rozhovore v podobnej situácií a že je vhodné začať rozhovor na túto tému . Ale ak viete ešte o niečom ako presvedčiť jeho rodičov tak vás prosím napíšte .
Vopred vďaka.