pomoc

pomoc

Odoslaťod waterlily » Št Jan 06, 2011 12:44 am

dobrý deň, neviem síce ako začať, ale myslím, že so mnou niečo nie je v poriadku. Mám 14 rokov a už približne rok ma trápia divné myšlienkové pochody, nad všetkým priveľmi rozmýsľam, často na mňa doliehajú stavy úzkosti a samoty, stále myslím na nevysvetliteľné veci, čo sa až sama nad tým pozastavujem, pretože ostatné dievčatá v mojom veku nemajú ani jeden z týchto problémov. Ďalej mám problémy s komunikáciou.. nedokážem sa skoro s nikým rozprávať , mne tie ich reči prídu strašne povrchné! Navyše si myslím, že mám rozdvojenú osobnosť. Prvá osoba je tá, čo je v škole, medzi ľuďmi. Vtedy sa snažím byť "normálna", rovnako povrchná, plytká a bezobsažná ako oni. Vidíte, to je ďalší problém, vždy sú to len ONI a ja. Tá druhá osoba je tá, čo teraz píše. V takýchto situáciách neviem čo so sebou, mám nutkanie spraviť niečo významné, a pravdepodobne si zajtra za tento článok budem nadávať. Proste ja už nemôžem takto ďalej, buď som príliš komplikovaná na život na Zemi, alebo to je všetko až také jednoduché že si to sama komplikujem. Všetko vidím oveľa hroznejšie než to je. Zveličujem všetky problémy. Inak nefajčím, nepijem, nedrogujem, nesebapoškodzujem sa, verím v Boha a moji rodičia žijú oddelene. V detstve som neutrpela žiadnu traumu okrem toho, že od nás odišla mama. Mávam často pocit bezmocnosti a bezcennosti. Neviem sa toho zbaviť. prosím, povedzte, že nie som na svete jediná "iná"
waterlily

Založený: Št Jan 06, 2011 12:18 am

Re: pomoc

Odoslaťod Richard Gróf » Pi Jan 07, 2011 4:32 pm

Nie ste jediná. Z veľkého chaosu sa rodí veľký potenciál. Vzťahy sú komplikované, my sami sme komplikovaní. Povrchnosť a hĺbka sú kvality z ktorých každá nám môže veľa dať... jedna bezstarostnosť a druhá poznanie... v konečnom dôsledku, nie je hĺbka povrchnou hrou a povrchnosť hlbokým umením? Príčinu trápenia poznáte - samota. Liek na choroby filozofov (komplikovanosť) sú živé vzťahy. Nenechajte sa izolovať. Hľadajte svojich ľudí... nie ste jediná. ;)
....viac o autorovi prispevku na http://www.onlinepsycholog.sk/o_mne.html
Richard Gróf
Site Admin

Založený: Pi Júl 03, 2009 3:05 pm

Naspäť na Iné