Prosím o radu, neviem ako pomôcť sestre..chcela by som docieliť, aby sa mi sestra otvorila a aby som jej mohla pomôcť skôr, ako sa stane niečo horšie. .. anamnéza: má 42 rokov ,vydatá ,2 synovia 18 a11 rokov, pracuje. V roku 1993 hospitalizovaná na depresiu. Po hospitalizácii stabilizovaná a žiadne príznaky recidívy som nezaznamenala , okrem enormného úbytku na váhe, ktorý sa mi ale zdá byť v norme. Symptómy za posledné cca 3 roky, ktoré ma znepokojujú: dlhodobo vôbec nekonzumuje stravu pred nami (my-ako rodina, ktorá s ňou nežije v spoločnej domácnosti), odťahuje sa od spoločných aktivít v rámci svojej úzkej rodiny, prílišný dôraz kladie na svoj vonkajší vzhľad a takisto aj iných ludí, gradujúci hádky so svojou matkou, s ktorou pred tým mala dobrý vzťah. Mám podozrenie na skryté popíjanie alkoholu,cítim, že absolútne nie je v poriadku. Neviem čo robiť, s kým sa porozprávať. Myslím, že udrieť na ňu by nebolo správne, keďže mám len podozrenie a bojím sa, aby som niečo nepokazila. Nevidím ako sa chová doma, ako ju vidí manžel a deti. Myslíte, že by bolo vhodné o tomto sa pobaviť zo starším synom, ktorý je rozumný a mohol by mi trošku osvetliť situáciu, alebo so švagrom, ktorý ma tendenciu bagatelizovať, nakolko je velmi pragmatický človek. Návšteva v poradni zatiaľ u nej neprichádza v úvahu.
ďakujem