od Arcey » Pi Apr 12, 2013 8:05 am
Rád by som poprosil o pomoc týkajúcu sa vzťahu medzi mnou a kolegyňou. Donedávna sme boli veľmi dobrí priatelia, rozumeli sme si perfektne a sem tam sme spolu aj flirtovali čo nakoniec vyústilo do toho, že som uvažoval o tom, že podvediem svoju manželku. Kolegyňa má nešťastné manželstvo a mne sa momentálne narodil syn, takže tiež mám ťažké obdobie so svojou polovičkou. Našťastie, svoju ženu a dieťa milujem nadovšetko, takže sa nič nestalo ale so svojimi pocitmi som sa vyrozprával mojej kolegyni. Vtedy sa všetko začalo meniť k horšiemu. Myslel som celý čas iba na to, že sa chcem s kolegyňou rozprávať a žiarlil som na kolegu, z ktorým chodí pravidelne na cigaretovú pauzu, či na obedy. Mal som pocit, že ma zámerne vynecháva a domýšľal som si veci, ktoré v skutočnosti (asi) neboli pravdivé. Všetko vyvrcholilo včera, keď ma zase "podrazila" a dala prednosť pri identickej ponuke na obed kolegovi a nie mne. Ten kolega sa k nej nespráva vôbec tak milo a pozorne ako ja a napriek tomu je jej prednejší. Naštval som sa, ona sa naštvala a pekne od "srdca" sme si povedali ako to vidíme zle v našom priateľstve. Boli sme na seba hnusní, uvedomujem si že ja viac a včera sme sa pohádali do "krvi" a nič nenasvedčuje tomu, že niekedy ešte budeme priatelia a to ma veľmi mrzí. Ona má proste pocit, že ju neustále naháňam, vnucujem sa a možno má pravdu, ale pred mesiaocm to bolo ešte ok, pretože vtedy som bol ešte pozorný, galantný, milý, teraz som podla nej (a podľa mňa tiež) závistlivý a žiarlivý. Viem, že nemôžem nikoho donútiť aby ma považoval za priateľa, viem že som kolegyňu dosť hlboko ranil a viem, že náprava bude veľmi ťažká. Je to však možné? Je možné, že ak to nechám teraz tak na pár mesiacov, že jedného dňa príde za mnou, že by to chcela zmeniť, že by ma opäť chcela za priateľa? Alebo mám po pár mesiacoch to skúsiť ja? Nebude sa opäť cítiť, že sa jej vnucujem? Slová, ktoré sme si navzájom v hneve povedali sa už nedajú vziať späť, boli z oboch strán bolestivé a ranili aj mňa aj kolegyňu. Čo mám robiť, aby sa jedného dňa naše priateľstvo obnovilo? Mám problém nadväzovať priateľstvá a ona bola po dlhom čase jednou z mála osôb, s ktorou som si rozumel a nerád by som o ňu prišiel - povedal som jej také veci, aké som nikomu inému nepovedal a bral som ju za skutočného priateľa. Ako by som mal teda postupovať, obávam sa totiž, že už sa s tým nedá nič robiť a do konca života (síce mám iba 30) sa to už nevráti tam, kde to bolo pred mesiacom. Budem vďačný o akúkoľvek radu.