Dobry den,
poziadala by som vas o radu...
Jedna sa tu o manzela mojej najlepsej kamosky. Vzdy, ked nema peniaze, pride si pozicat. Jasne, od coho su priatelia? Iste, to viem...Ibaze on to robi za chrbatom svojej manzelky. Ta o nicom nevie. Je medzi nimi uplne cerstve manzelstvo. Viem, ze uspory maju. Respektive - ona ma uspory. Mam pocit, ze on ma az tak silne ego, ze si nedokaze od svojej zeny pytat peniaze. Asi by mu to bolo hlupe a citil by sa menejcenny. Problem je aj v tom, ze ona mu bezhranicne doveruje a keby vedela o tom, ze pyta peniaze od nas, velmi by jej to ublizilo. Je to velmi emotivny clovek. Ale mna - jej najlepsiu kamosku velmi hneva, ze som postavena do role akehosi nemeho darcu, bez jej vedomia. Najradsej by som sa pred nou naschval preriekla.. On ju jednoducho klame. Ked si pride po peniaze (dava mu ich vzdy moj manzel), tak neviem co jej povie, ze kam ide...Totiz ku nam musi autom a je to 50km... Prestavam mu verit, mam pocit, ze s peniazmi robi nieco nekale.. Keby sa to stalo raz, dva razy..Ale uz je toho vela a ma uz aj pekny dlh, ktory mu rastie. Je jasne, ze svojej zene o tom, ze mu chybaju prachy nepovie. Raz sme ich stretli, isli z nakupneho centra s taskami. Vraj si vselico na seba pokupil, chvalila sa kamoska. A dokonca jej kupil kabelku. No len den pred tym si bol opat u nas pozicat..
Keby to vedela, neviem, ci by to zniesla. Ona je strasne dobry a citlivy clovek. Slusne vychovana.. A toto, co jej on robi sa mi ale vobec nepaci. Zaciname mat od neho odstup, lebo kazdym nasim stretnutim mame obavy, ze bude opat pytat. A nastrbuje mi to neuveritelne moj vztah k nej.
Mam jej to nejak povedat, akoze prerieknut sa? Alebo naostro? Moze to spravit aj moj manzel, to je jedno. Myslim, ze by si financne otazky mali medzi sebou riesit oni dvaja medzi sebou.
Poradte, dakujem velmi pekne..