Prispievanie na domácnosť či nájom?

Prispievanie na domácnosť či nájom?

Odoslaťod Larisa » So Mar 02, 2013 11:09 pm

Dobrý večer,

partner býva u mňa na dome a prispieva mi z polovice na energie. Dom mám polozariadený a preto som povedala, že ak si máme kde ukladať veci, tak si musíme kúpiť šatník. Najprv nechcel zaplatiť polovicu, ale nakoniec zložil. Ostatné veci, ako spotrebiče, TV, práčka, nábytok, posteľné prádlo či riad, všetko sa používa moje. Predtým sme bývali inde a tam som nájom za dom platila ja, lebo som v tom dome aj pracovala, teda mala firmu, aj sme tam spoločne bývali s partnerom.
Dal mi ale iba za energie za jeden rok (dokopy sme boli 2,5 r.) to bolo všetko, lebo vraj to bola moja firma a on býval vo firme. Pritom sme mali svoju spálňu, obývačku s kuchyňou. Môj partner, teda moja veľká láska, dostáva za nájom svojho bytu už vyše 1,5 roka mesačne 320 Eur. Teraz bývame v mojom dome a ja som ho poprosila, aby mi platil nájom 130 Eur. Zle som sa ale vyjadrila, lebo to malo byť prispievanie do domácnosti za užívanie domu. On sa ale háda, že je v práve a nemá mi čo dávať nejaký nájom, lebo nie je cudzí človek. To, že som ho o to požiadala ho dožralo a na neurčito sa odsťahoval. Evidentne ho ani láska nezaujíma. Chcem tiež povedať, že partner má dobré zamestnanie, čistého má min. 800 Eur, ja mám momentálne finanč. krízu vo firme a on ma obviňuje, že kvôli tomu ho sťahujem z kože. V ostatných veciach sme nezávislí, ja si platím svoju stravu, potraviny, on svoje. Máme svoje autá, nevozíme sa, nič podobné. Sme samostatní. Bolo moje vyjadrenie, že chcem na nájom nešťastné?
Larisa

Založený: So Mar 02, 2013 10:51 pm

Re: Prispievanie na domácnosť či nájom?

Odoslaťod MariaHa » Št Aug 29, 2013 1:35 pm

Milá Larisa, nemyslím si, že váš návrh bol nešťastný. Práve naopak, v každom normálnom vzťahu by sa mali partneri deliť nie len o radosti, ale aj starosti. To znamená aj o spoločné výdavky. Skúste partnerovi pripraviť večeru, urobte si príjemný večer a keď budete obaja dobre naladení, skúste sa s ním porozprávať na túto tému ešte raz. Pokojne mu vysvetlite, že vaša finančná situácia momentálne nie je najlepšia a pomohlo by vám, ak by ste sa delili o výdavky na domácnosť. Vysvetlite mu, že ho nemienite sťahovať z kože, ale ak to takto bude pokračovať ďalej, bude to skôr naopak.
MariaHa

Založený: Št Aug 29, 2013 12:03 pm

Naspäť na Iné