MAMA LAJDAK

MAMA LAJDAK

Odoslaťod pne » Ut Feb 26, 2013 8:49 am

Ahojte vsetci,
obraciam sa na Vas s problemom ktory neviem vyriesit, respektive jeho riesenim som si narobil len problemy. Mam

3rocneho syna. Moja zena flaka vychovu syna i starostlivost o neho. Ked som ju ziadal nech sa synovi trochu venuje a

viac sa stara , doslo len k hadkam az nakoniec planovite presne po navrate z materskej do prace MAMA LAJDAK

nadrzovku podala navrh na rozvod, vraj z dovodu ze som vybusny a ze jej nadavam. Chce ma odstavit od syna , ked

pozadujem striedavu starostlivost, tak sa mi vyhraza zakazom styku so synom.
Nechapem co ju k danemu konaniu zenie, naopak stale syna nezdravo k sebe priputava, snazi sa ho stale kojit, stale

syn kaka do plienok, mne nedovoli ist s nim ani na vikend k rodicom, stale spavame so synom v posteli a ked si

chcem syna pohladkat , tak ho vyslovene brani vlastnym telom predo mnou aby som ho nemohol ani pohladit. Neviem ci

sa z jej strany nejedna o nejaku dusevnu poruchu, nakolko sme predtym prekonali 2 spontanne potraty a ona nakoniec

isla do prahy na operaciu myomov az potom sa nam podarilo dieta. Skratka dieta berie ako svoj majetok a svoju

zasluhu, ze keby nie ona tak by syn nebol...
pne
 
Príspevky: 1
Založený: Ut Feb 26, 2013 8:47 am

Re: MAMA LAJDAK

Odoslaťod Radka Štrbová » St Mar 13, 2013 9:48 pm

Zdá sa, že situácia, v ktorej sa nachádzate je odrazom nevypovedaných a nevyriešených obáv nachádzajúcich sa v spoločnom vzťahu. Obaja chcete venovať spoločnému synovi lásku, pozornosť, starostlivosť, ktoré Váš syn vníma, avšak súperenie a tlak tiež vycíti. Dieťa potrebuje oboch rodičov, ktorí jeden druhého vnímajú rovnocenne. Je možné, že jedným z faktorov, ktoré vyvolávajú správanie Vašej ženy je vnútorný strach, že o lásku syna príde, pokiaľ si ho nepripúta, a preto má tendenciu izolovať ho od Vás. Navrhovala by som rozhovor, v ktorom by ste Vašej partnerke popísali, ako sa cítite, keď vidíte, že sa snaží dieťa izolovať alebo v ďalších situáciách, ktoré Vás zraňujú. Je dôležité vyhnúť sa výčitkám a hodnoteniu druhého.(Forma: „Keď nemôžem svojho syna pohladiť, cítim sa...“) Na druhej strane je dôležité vytvoriť priestor Vašej manželke, aby i ona mala túto možnosť. Na záver by som prešla k možným riešeniam, predstavám a kompromisom. Je dobré si nechať jeden/viac dní na premyslenie.
Verím, že Vy, aj Vaša manželka si želáte rovnocenný partnerský vzťah i rodičovstvo, na ktorom sa budete spoločne podieľať v miere, na ktorej sa zhodnete a bude vyhovovať vám obom.
Radka Štrbová
 
Príspevky: 20
Založený: So Feb 23, 2013 9:38 pm

Re: MAMA LAJDAK

Odoslaťod EvelinaT » Po Mar 25, 2013 8:45 pm

Ahoj, pises ze ste prekonali dva sponntanne potraty. Prepac a neber to osobne, ale ty si nic neprekonal, to jej telo to prekonalo. Ona to najskor citi tak, ze aj ked sa vsetko dialo v jej tele, ty si myslis, ze sa to tykalo aj teba. Chapem, ze si to chcel prezivat s nou, nech sa dialo cokolvek, ved ju urcite lubis, ale tak to nikdy nepojde, nikdy nebude mozne. Ci chces alebo nechces, to vsetko prezivala len ona, lebo sa to tykalo len a len jej tela. Ak tehotenstvo a porod sa tyka len a len zenskeho telo. Cim viac si zena pred tym, pocas aj potom prezije, tym silnejsi pocit vlastneho zadosucinenia tam neustale bude. Na tom sa uz nic nezmeni. Vela pomoze a postaci ak sa prejavi uprimna empatia a ucta voci tomu, co si zena musela prezit. Skus sa potom drzat trochu vzad, prirodzene a s uctou, chapanim ako to naozaj bolo. Vtedy sa udeje ten ''zazrak'' na ktory tak dlho cakas.
EvelinaT
 
Príspevky: 2
Založený: Po Mar 25, 2013 8:28 pm

Re: MAMA LAJDAK

Odoslaťod Blue_eyed_merry » Pi Apr 19, 2013 10:23 pm

tak to poznám, keď si chcem s niekym niečo v kľude vydiskutovať a ten dotičný si myslí, že na neho útočím. ja to doslova neznášam, a myslím, že keď sa ona na toho syna až takto naviazala, tak to bude mať chlapec v živote ťažké bez "maminky, čo za neho všetko zariadi". Viem že trpíš, vyskúšajte manželskú poradňu, a keď nie, tak nie. Povedz jej nech sa dá vyšetriť, veď toto je choré aby 3 ročný chlapec mal plienky!
Blue_eyed_merry
 
Príspevky: 15
Založený: St Aug 01, 2012 8:46 pm

Re: MAMA LAJDAK

Odoslaťod MariaHa » Št Aug 29, 2013 1:44 pm

Pne, vaša situácia rozhodne nie je jednoduchá a chápem vaše rozhorčenie, no nemyslím si, že výčitky a hádky v tomto prípade pomôžu. Vaša manželka sa evidentne nevyrovnala so svojimi problémami z minulosti a akokoľvek sú jej reakcie momentálne prehnané, nemôže za ne. Rozhodne by nie len vášmu vzťahu, ale aj vášmu dieťaťu prospelo, ak by ste vyhľadali skúseného odborníka.
MariaHa
 
Príspevky: 10
Založený: Št Aug 29, 2013 12:03 pm


Naspäť na Iné