druhé dieťa s iným partnerom

druhé dieťa s iným partnerom

Odoslaťod janulka » Ut Jan 26, 2010 10:30 am

Dobrý deň, mám 5ročnú dcérku z minulého vzťahu, kde už počas tehotenstva som bola slobodná mamička. Teraz mám priateľa , čoskoro manžela, s ktorým chceme dieťa. Partner je o 12 rokov starší/má 38r./ a ako vraví na dieťa má už najvyšší čas. Lenže napriek tomu, že chcem mať s ním dieťa, mám strach...strach z porodu, komplikácii/s dcerou bolo všetko ok, bez problemov/ a zo sklamania/z predchádzajúcej skusenosti z minuleho vzťahu/.... S dcérkou ma nadštandartný vzťah, ani nepomyslím, že by dcérka nebola jeho :D ... neviem prečo mám strach znovu otehotnieť a stať sa druhý krát maminou.... Aj sexualny život mi akosi koli tomuto strachu upadá... poradte mi ..každá rada dobrá....
Ďakujem
Janulka
janulka

Založený: Ut Jan 26, 2010 10:13 am

Re: druhé dieťa s iným partnerom

Odoslaťod Richard Gróf » St Jan 27, 2010 6:57 pm

Nevysvetlitelny strach z porodu moze mat mnoho dovodov. Zaujimave by bolo zistit, co sa Vam s porodnymi komplikaciami viaze, ake myslienky Vas napadaju pri tejto teme. Keby ste len tak volne o strachu otehotniet asociovala, kam by Vas myslienkly doviedli, okolo coho by sa tocili?

ponukam par fantazii o tom, co ten strach moze znamenat
... pripomena Vase prve tehotenstvo a s tym spojeny rozchod / podvedomy strach z podobneho priebehu/strach z opustenia
... strach z bezmocnosti a zavislosti na muzovi (moznosti matky su znacne redukovane), nedostatocna dovera v neho ako partnera/ mozem sa na neho spolahnut, ked zostanem na nom zavisla
... strach zo sklamania priatelovho ocakavania (tak velmi chce dieta, co ak budu komplikacie, co ak sa mi nepodari splnit jeho zelania)
... strach zo zmeny vztahu (co ak dieta pokazi nas vztah, teraz je mi dobre, som stastna nechcem to menit)
... strach trvalosti zavazku (dieta ma k nemu priputa navzdy, ked sa narodi, odchod bude takmer nemozny, nie som si ista, ci ho lubim dostatocne, ci je to moja "osudova laska")
... strach zo zmeny zivotneho stylu... odchod z prace, menej volneho casu, vacsie financne vydavky
+ dalsich 100 dovodov... musite sa pytat hlavne seba. Verim, ze odpoved vytusite ;)
....viac o autorovi prispevku na http://www.onlinepsycholog.sk/o_mne.html
Richard Gróf
Site Admin

Založený: Pi Júl 03, 2009 3:05 pm

Naspäť na Iné