od Richard Gróf » St Júl 29, 2009 10:24 am
Nie som si isty, ci sa vyhrotene spoluzitie da pricitat iba jeho diagnozam, nakoniec zvladal ich dlhe roky tak, ze ste ani nevedela, ze ich ma. Mozno dlhodobe konfliktne spoluzitie zhorsuje jeho psychicky stav a narusena psychika zas zhorsuje spoluzitie a tak stale dookola v zacarovanom kruhu.... nasledok sa stava pricinou, pricina nasledkom. Ako vychadzat s manzelom?... z tychto strucnych informacii sa to neda povedat. Kazdy par ma svoje unikatne strategie, taktiky, manzelske a hry. Skuste sa pozriet spät, co Vam pomahalo spolu vychadzat tych 20 rokov... co pomahalo Vam, co pomahalo jemu, co pomahalo vam spolu. Nedaju sa tieto zdroje znova obnovit?
Clovek, ktory je stastny, neutoci a nie je agresivny. Preto predpokladam, ze nikto nie je v takejto rodine spokojny, ani Vy, ani deti a urcite ani on - ste v tom spolocne, nikto nevyhrava, prehravaju vsetci. Ak sa da, nebojujte, nevycitajte, hladajte riesenia spolocne. Ak sa neda o tom hovorit doma, skuste psychologa alebo poradnu specializovanu na rodinne vztahy. Je pravdepodobne, ze ak sa zlepsi situacia doma, mozu polavit priznaky diagnozy. Lepsi psychicky stav zas moze pomoct vztahom. Vy vsak poznate situaciu po 20 rokoch najlepsie, ak si myslite, ze sa to uz neda zvladnut alebo situacia doma poskodzuje deti, samozrejme mate moznost rozhodnut sa a odist. Volba odist alebo to este skusat je vyslovene na Vas.