od Vopo14 » Pi Mar 21, 2014 5:59 pm
Ahoj Jarka. Tazko ti tu niekdo poradi, lebo o radu by mala skor poziadat tvoja mama. Je to smutne zit v sklucenej situacii kedze si neplnoleta a tak sama o seba by si sa len tazko postarala ci uz ohladom financnej stranky... Smutne je aj to, ze tvoja starsia sestra nic v tomto smere neriesi, hold rodinu si nevyberame. Porozpravat sa s mamou aby nieco s alkoholizmom zacala robit je asi zbytocne, ked ma taky pohlad na teba aky ma. Mozno skor to riesit cez otca, ale ocividne on na to sil nema alebo nechce mat. Pokial by som ti mal poradit, tak snad v tom, ze si urcite musis najst priatelov, co budu pri tebe stat a aspon v ich pritomnosti sa "odventilovat". Kazdopadne zo svojej matky si do zivota priklad neber! Nieje nic horsie ak svoju matku nenavidi vlastne dieta. Najdi si cas len na seba a najdi si kamaradov, to je to najlepsie co v momentalnej situacii mozes urobit. Samozrejme alternativu ako detsky domov som nikdy neuznaval. Taku sprostu radu maju najradsej ludia zo socialky co su "premudreli a skuseni zo zivota". Vela stastia, drzim palce
Ľudia pozerajú, ale nevidia!
Rozmýšlajú, ale nemyslia!
Chcú žiť, ale umierajú!
Ľ.V.