od Jara Bruchata » Po Máj 27, 2013 9:32 pm
Ahoj moja, práve som ti dopísala a nejak sa mi to zmazalo, lebo som nebola prihlásená, či čo, tak znova:
Nezúfaj dievča, viem ako Ti je ťažko a chápem všetky tvoje stavy. Z textu vidím, že si múdre a inteligentné dievča. ja už som žena v rokoch a staršie ženy sa s takou vecou vedia možno rýchlejšie zrovnať, lebo už všeličo v tejto oblasti zažili, chápeš čo chcem povedať...ak máš možnosť ísť na nejakú terapiu, vyskúšaj, určite neuškodí. Pomoc z neba nespadne, človek musí bojovať hlavne sám . Viem, že to je najťažšie.Lieky a terapie verím, že tiež môžu pomôcť. mám kolegov, ktorí dlhodobo užívajú psychofarmaká a pracujú a majú rodiny. tie ťažké obrazy a myšlienky, čo máš v hlave skúšaj zaháňať, poviem Ti , je to tažké. možno by pomohlo stanoviť si povinnosti, alebo nútenú zábavu. napríklad dnes musím oprať, ožehliť, alebo ísť do obchodu, alebo pozrieť film, televíznu súťaž, vyvenčiť fenku, prečítať noviny a tak. Dôležité je skúšať obnovovať sociálne kontakty, alebo hľadač nové. kamoši na teba nezanevreli, len nechápu asi čo sa deje, alebo ako sa majú správať. Ak o tom vedia,aj tak sa neboj začať pomaly kontaktovať, ešte to bude pár týždňov, mesiacov čudné, potom sa vzťahy znormalizujú.
Píšem ti to preto, lebo to považujem za dôležité, aby si získavala sociálne kontakty a komunikáciu, ktorá ti pomôže sa z toho dostať, tým, že do tvojej hlavy prichádzajú iné podnety zvonku a trošku pozabudneš na svoje stavy a trápenia, lebo riešiš iné podnety, rozmýšľaš nad vecami, ktoré počuješ od iných a tak. Si mladá, ešte Ťa v živote stretnú pekné veci, túto škaredú verím, že postupne vytesníš, a ver tomu, že raz stretneš toho pravého človeka,ktorému to možno po čase povieš a s ktorým budeš šťastná.
PS. psík by Ti nepomohol? Myslím na teba pozitívne, a želám si, aby pribudol úsmevček na tvojej tvári. ahoj