Ahojte..moj pribeh...mala som krasne ranne detsvo - milujucich rodicov a sestry a vsetko takmer idealne..az na to, ze od destva mam kozne problemy...kopec liekov a vitaminov,snaha lekarov najst spravnu kombinaciu a krutost deciek v skole sposobili, ze sa zo mna stala baculka s cudnymi flakmi na rukach, od ktorej sa kazdy distancoval...cas letel, flaky ostali, kila tiez, len som uz bola starsia a rozumnejsia...skusanie dalsich a dalsich metod liecby - od konzervativnych po alternativne zanechavali len nepatrne vonkajsie stopy - sem tam zlepsenie, sem tam zhorsenie...ale vzhladom k mojmu majstrosvstvu v skryvani nedokonalosti sa mi casom podarilo presvedcit moje okolie, ze je vsetko v poriadku...
Ludia ma vnimali ako veselu, milu, taku, co s profakmi vie vsetko vybavit, kazdy chcel patrit do mojej party..dokonca do mojho zivota prisiel aj chlap, o akom som len snivala...ale utrpenie pokracovalo...na vysokej skole, pri skusani dalsej liecby..prislo totalne zhorsenie, az take, ze som skoncila na marodke...vyzerala som strasne a citila sa este horsie...
Noa tam niekde asi vznikol zaciatok toho, cim zijem dnes..stav sa stabilizoval, priatel to este chvilu vydrzal, potom odisiel..snad za nejakou kockou, ktora nemala tolko problemov...dalsie pokusy o vyliecenie skoncili len dalsimi fiaskami, k tomu sa pridala praca, v ktorej mi zo zivota robilo peknlo niekolko velmi zakernych individui...no a teraz uz mam konecne pracu ok...je to kludna, systematicka praca, kde su kolegovia v pohode...ale kedze mam viac casu premyslat...totalne to na mna pada...koža nic moc, moj kedysi zivy vesely zjav je uz len tienom...moje snahy o aktivny zdravy zivot plny priatelov funguju len obcas...vsetko akosi stratilo zmysel...vzdy, ked sa do neicoho pustam, pocujem kdesi v hlave : a naco? a naco to vsetko?..kazdu chvilu je mi do placu...nemam chut na nic...nemam odvahu zit svoj zivot...mam silny pud sebazachovy, nie som z tych, co to ukoncia...len sa mi zda, ze z tohoto sa uz nevymocem..ziadny partner, ziadne deti, ani hypoteka, ani vazba, ani vizia..nic co robi bezny zivot zivotom...tak co dalej?