Dobry deň, prosím Vás potreboval by som poradit ohladom mojho brata,ked jeho manzelka odisla do zahranicia,tak zacal nenormalne ziarlit a upodozrievat ju,v opilosti jej posielal desiatky sms a vkuse jej volal,az to nevydrzala a rozhodla sa,ze sa s nim rozvedie. 2krat sa pokusal o samovrazdu, bol 2krat na psychiatrii asi na 2-3 tyzdne. Ked tam bol tak vravel,ze tam maju rozne cvicenia,ze sa chce z toho dostat,ale ked sa vratil domov,tak sa zase opil a bol tam kde predtym,vypisuje mi smsky,ze chce,aby som mu nieco poradil a ked mu nieco rozumne poradim,tak aj tak sa zase opije a klame,ze uz naozaj nepije. Psycholog vravel,ze podla vysledkov to nie je zavisly alkoholik,ale aj tak to vidi ako jedine mozne riesenie. Nebyvame spolocne v jednej domacnosti,byva u rodicov aj s 2 detmi. Rodicia si s nim nevedia rady,ked sa opije,tak len vrieska,vyhraza sa a pritom ani nepracuje, v domacnosti tiez nepomaha. Ma kartu GE money kde minulu zimu vybral 1400 eur prevazne na alkohol, v lete si hladal pracu a kedze nemal peniaze,tak som mu pomahal so splacanim kazdy mesiac. V juni do prace nastupil a v auguste skoncil,stale si nieco najde preco mu ta praca nevyhovuje. Pytal som sa jeho psychologa na klinike,ze ako mam dalej postupovat,tak ze ked sa vyhraza tak mam ist dat trestne oznamenie,ale neochotu z neho bolo citit. Bol som na policii oznamit,ze sa vyhraza a podobne,ale povedali,ze ked sa nevyhraza priamo mne,tak sa o to starat nemam. Tak som poslal mamu,ale ani ona nepochodila,lebo kedysi v minulosti uz trestne oznamenie stiahla. Bol som potom za druhym psychologom aj s bratom, psycholog vravel,ze ho z toho rychle dostane,ale cely tyzden som s nim chodil na injekcie,aj tabletky mu predpisal,ale aj tak pil aj nadalej,bol este parkrat za psychologom aj ja som mu tam chodil po lieky. sestricka mi vravela,ze je vidiet ,ze pije aj nadalej no aj tak s tym nic nerobia,stale tie iste lieky,brat tvrdi,ze su pre neho slabe a pije dalej. Asi pred 3 mesiacmi prisiel o vodicak na 4 roky,lebo v opitosti nabural dostal pokutu 900 eur. sprava sa tak ako keby rodina mohla za to,ze prisiel o vodicak,manzelku a zmysel zit. Teraz je doma,uz po rozvode,pracu si nehlada,cely den lezi v posteli,alebo pije alkohol,berie lieky,v izbe neporiadok. jeho deti chodia do skoly,po skole po nich vrieska,nemaju pokoj vobec,mama ma z toho vysoky tlak,peniaze na nejaku liecbu nemame. Trpi cela rodina! preto Vás prosim o radu kde by som sa mohl obratit s tym problemom,nechcem cakat kym niekomu ublizi,alebo sebe. Podla mna by mohla byt nejaka moznost ustavnej liecby,nemyslim tym protialkoholicke liecenie.Potrebuje niekde asi dlhsi pobyt,lebo ja uz neviem co mam robit. ja som sa kvoli nemu odstahoval,aby som mal klud no trapi ma,ze trpia kvoli nemu ostatní clenovia rodiny. Stale na to myslim,ze co sa asi doma deje a takto sa do nekonecna fungovat neda,nerad by som potom lutoval,ze som niecomu mohol zabranit a nespravil som to.
Velmi prosim o nejaku pomoc.
Ďakujem