potrebujem pomoc som na dne

potrebujem pomoc som na dne

Odoslaťod veronika-82 » Po Júl 15, 2013 3:24 pm

Ahojte volám sa Veronika a mám 14 rokov . Viem možno vám to príde smiešne že mám len 14 a už nevládzem žiť . Som dosť citlivá a kvoli kamarádke a chlapcovi ktorého som mala rada sa mám chuť zabiť . Porozprávam vám svoj príbeh v skratke . Som vystresovaná aj z toho že moji rodičia sa rozviedli aj ked som mala síce okolo 4 rokov ale teraz asi 3 roky dozadu sa k nám prestahoval priatel mojej mamy teraz sa zobrali a ja ho neznášam , ale to už neriešim , radčej vždy ujem k mojej babke do Považskej Bystrice to je cca 7 km od domu . Tato si našiel tiež priatelku ale to mi až tak nevadí lebo je v pohode , horšie je že si adoptovala dievča ked malo asi rok a teraz ked má 5 rokov má nádor na pečeni a doktori jej nedávajú veľa šancí na život . to ma dostalo a som z toho hotová . aj ked to neni ani moja nevlastná sestra . No idem k veci pred 5 mesiacmi som sa začala veľmi baviť s mojou spolužiačkou Natáliou , ja sm jej po čase hovorila že v tej považskej bystrici mám kamošov a komky a hovorievala som jej čo robievame v považskej a tak . raz jej kamarad poslal po mne len blbé ahoj a tým sa to začalo aj ona ho pozdravila a potom raz som mu požičala svoj mobil aby si písali cez moj fb lebo on , volá sa david svoj fb nemá a potom začali ako keby cez fb chodiť alebo niečo také , kedže ja som brala davida ako za svojho brášku a druhý taký kamarád bol adam chodila som s ním od svojich 10 rokov . ale potom sa čosi stalo . adama kvoli tatovi zabili nejaký mafiáni lebo jeho tato im dlžil nejaké peniaze a tak sa môj chlapček nedožil mojich 14 narodenín ktoré som mala 4.7 . velmi ma to skolilo myslela som že zavolám na psychinu nech si prídu pre mna a nech ma nadžgajú liekmi alebo že sa rovno hodím pod vlak . ale zvládla som to . lenže potom zasa david . zrazu som zistila že on predo mnou tajil že má nejakú chorobu ktorá sa mu prejavila nedávno a založil si svoj fb a nechcel si tam dať fotku lebo ho niekto dobil na ulici . potom zistili že má rakovinu a prestahovali sa z považskej bystrice do banskej bystrice . david a preto už nemohol stretnut s natalkou aj ked velmi chcel lebo vedel že to bude asi ich prvé a posledné stretko lenže nedalo sa ... vela krát ju chcel opustit no natalka sa nedala a obidvaja sa po čase začali rezať lebo nemohli byť spolu . potom mi raz david volal že mám dva týždne písať cez neho že je to jeho posledná prosba lebo on to už asi neprežije a chce aby som to natalii povedala ked sa to tocha ustali . lenže natalka nato prišla a ja som jjej povedala teda pravdu hned a uverila mi a bolo všetko ok .... lenže po čase prišla s tým že som ju oklamala že david neexistuje že ja som bola david a že ja som to všetko písala . ja som sa jej snažila vysvetliť že to tak neni lenže ona mi už neverila , kedysi mi vravela ko mi verí a má ma najradčej ale asi to tak ani nebolo . najhoršie je že to povedala polke triede a teraz sa so mnou skoro nikto nebbaví a ja som z toho na dne ostalo mi pár kamarátok a ak to povie aj im som nie na dne mora ale na dne oceána a to sa už možem rovno zabiť . nespávam kvoli tomu opíjam sa a ešte ked mi zomrel adam pred mesiacom aj niečo tak to je koniec . nebavime sa s nataliou už asi mesiac teda nevieli sme sa mesiac píšeme si cez fb ale je uplne hnusna a nechce mi odpustiť . Ked sme sa ešte bavili a chodili sme vonka a ona meškala aj hodinu alebo ked sme sa dohodli že sa stretneme pri bytovkách ona neprišla a potom mi napísala že si myslela že prídem pre nu a toto sa opakovalo asi 6 krát . ja som jej to vždy odpustila dokonca raz bola taká že somo sa jej pýtala či jej zaleži na našom kamaradstve lebo bokla akasi čudná a ona len myskla plecom a ja som vtedy hodila na zem náramok čo mi dala a odisla dovnútra a potom som jej zasa odpustila . ale to sa dialo všetko pred tým ako sme sa pohádali čiže pre mesiacom dvoma troma . potrebujem radu púopísať si o tom s niekým neviem čo mám robiť a mame ked osm povedala že mi kamarádka neverí tak mi nevedela nič pomocť vykašlala sa na to a ani sa nejak nebavíme spolu ... PROSÍM POTREBUJEM POMOC A TO RÝCHLO!!!
veronika-82

Založený: Po Júl 15, 2013 2:51 pm

Re: potrebujem pomoc som na dne

Odoslaťod Iveta Davidikova » Po Júl 29, 2013 1:44 pm

Ahoj Veronika,
to, ze uvazujes nad samovrazdou nie je vobec smiesne, je to velmi smutne. Prezivas narocne obdobie a mala by si vediet, ze vela ludi sa tiez trapi v zivote, no netreba sa vzdavat. Tvojej mame na tebe urcite zalezi, len mozno nevie ako velmi ta to trapi. Mrzi ma strata tvojho priatela Adama. Je to tragedia, no musis sa snazit pohnut dalej. Cela ta situacia a Davidom a Nataliou je dost zamotana. Myslim, ze ked ti Natalia neverila ci to s Davidom bola pravda alebo nie, mal sa ozvat sam David a vysvetlit jej to vsetko. Pripada mi to akoby sa David len schovaval za teba. Je celkom mozne, ze mu chyba odvaha. Podla toho co vravis, priatelstvo s Nataliou ti vela radosti neprinieslo. Mala by si pouvazovat nad tym ci kamarati su ozajstni alebo sa na nich len hraju. Ak ti ublizuju, ohovaraju, to naozaj nie su priatelia. Nemala by si sa pre takych ani trapit. Nie je mozne vychadzat dobre so vsetkymi. Pisala si, ze Natalia reagovala na otazku ci jej zalezi na vasom priatelstve lahostajne. Myslim, ze uz to bol pre teba jasny signal, ze to nie je v poriadku, a ze to nebude fungovat. Ak sa obavas toho, ze ta ohovori pred ostatnymi kamaratkami, tak by si ich mala o tom informovat skor, aby ich to neprekvapilo. Sami by tomu hned nemali uverit, ak im na tebe zalezi. V prvom rade ti chcem ale do buducna odporucit, aby si vobec nevybavovala taketo zalezitosti za druhych. Vyhnes sa takymto nedorozumeniam. Prajem ti, aby si si hladala a nasla dobrych kamaratov, ktory ta v tazkych situaciach podrzia a s ktorymi mozes prijemne travit volne dni. Ked ti najblizsie bude smutno, budes si zufat a budes sa chciet opit, skus si namiesto toho zabehat, pustit oblubene pesnicky alebo nejako inak vybit negativnu energiu. Alkohol nikdy naozaj nic neriesil. Ani rezanie tvojich kamaratov nie je v poriadku. Tiez by potrebovali pomoct...Drz sa.
Iveta Davidikova

Založený: Št Mar 07, 2013 12:43 am

Naspäť na Depresia a smútok