Teraz akoby si mi úplne hovorila z duše. Cítim sa veľmi podobne ako ty. Tiež často rozmýšľam nad samovraždou a nad tým, či má môj život zmysel. Neviem byť dlhodobo šťastná. Cítim sa sama aj keď som obklopená ľuďmi. A niekedy mi dokonca vadí byť medzi ľuďmi a vyhľadávam svoj tichý pokoj, aby som mohla premýšľať. Tiež mi prináša šťastie niekomu pomáhať. Keď vidím, že niekomu dokážem vyčariť na tvári úsmev a urobiť ho šťastným. Občas mám pocit, že tak rada pomáham preto, lebo si myslím, že keď prídem nato, ako pomôcť druhým, prídem i nato ako pomôcť sebe. Povedala som si, že dám životu ešte šancu. Skús to aj ty. Viem, že je to niekedy ťažké. určite máš chvíle, kedy sa cítiš prázdna a zúfalá, že tu pre teba neexistuje šťastie. Že pre teba na tomto svete nie je nič. Určite by sa našlo veľa ľudí, ktorí cítia to isté. A taktiež sa určite nájde veľa ľudí, ktorým na tebe záleží a ktorí by nechceli, aby si odišla z tohto sveta. A určite by si ich nechcela raniť. Hovoríš, že už nedokážeš byť šťastná. I ja mávam ten pocit. Riešim to tak, že skúsim všetko vypustiť z hlavy a radovať sa z úplných maličkostí. Z malej žltej púpavy v tráve, zo slnečného dňa, skúšam sa pozrieť na svet z tej krajšej stránky. Viem, že taká radosť je len chvíľková ale všetky pocity sú pominuteľné. Ide o to, či chceš, aby sa ku tebe vracali. Je ľahké poddať sa depresii a upadnúť do nej. Často krát nie je síl s ňou bojovať. Ja už som s ňou prestala bojovať úplne. Skúšam ju ignorovať a skúšam sa rozptyľovať nejakými činnosťami, aby som nemyslela na zlé veci. Skús si aj ty nájsť nejaký koníček, aktivity, čo ťa rozptýlia. Síce v takom stave smútku človek nemá na nič chuť a nevie, čo vôbec chce. Cíti sa stratený. Preto som prestala rozmýšľať nad tým, čo chcem. Proste skúšam robiť veci, beriem príležitosti, ktoré sa naskytnú. A ak mi prinesú dobrý pocit, pokračujem v nich ak zistím, že to nie je pre mňa, aspoň viem, čo nechcem, keď už neviem, čo chcem. Treba sa len nadýchnuť a skúšať objavovať nové rozmery a stránky života
. Držím ti palce, nech si šťastná a nech nájdeš svoju cestu a nech už sa netrápiš. Neviem ti dať žiadnu konkrétnu radu, ani recept na šťastie. Ale snáď som ti aspoň trocha pomohla