Depresia

Depresia

Odoslaťod Lenka1522 » Ut Dec 27, 2011 10:23 pm

Mohol by mi tu niekto poradit?. Ja uz neviem co mam robit. :cry: Mam uz dost dlho blbe obdobie. Proste mam pocit,ze som sama. Som nestastna a trva to uz dlho. Uz dlho som bez priatela. Najprv mi to nevadilo,ale uz zacinam pocitovat samotu. Ked vidim nejakych frajerov,chce sa mi plakat. Proste uz aj kazda pubertacka,skareda a neviem aka si niekoho najde,len ja stale nic. Nechapem cim to je,preco prave ja mam taku smolu. Vazne sa uz dlho citim sama,potrebovala by som niekoho uz. Potrebujem nejaku zmenu,vypadnut odtialto a na vsetko a vsetkych zabudnut. Dokonca nemam ani takych dobrych priatelov,aby som im o tom mohla povedat. :( Casto sa mi stava,ze sa zalubim do toho nespravneho,ako aj teraz. :( Este aj toto pomohlo tomu,ze mam take depky. Proste mam taku strasnu smolu vo vsetkom,ze nechapem preco. Casto sa pytam,preco prave ja? Ale tu odpoved sa asi nikdy nedozviem. Pytam sa sama seba,ci aj ja niekedy uz budem konecne stastna. Ved toto uz nie je normalne,trva to uz dlho. Rozmyslam nad tym,ze odidem do zahranicia,pretoze uz potrebujem nejaku zmenu a chcem na vsetko zabudnut. Som sklamana a smutna. Stale len placem. Hlavny dovod je ta samota a ta smola. Preco prave ja? Proste uz niekoho vedla seba potrebujem,ale stale nic. Ti,ktori maju zaujem o mna,o tych nemam zaujem ja. Neviem co viac k tomu povedat....Ani neviem ci mi tu niekto poradi,skorej som sa len chcela vyrozpravat. :cry:
Lenka1522

Založený: Ut Dec 27, 2011 10:10 pm

Re: Depresia

Odoslaťod justify » Pi Jan 06, 2012 8:24 am

Niekedy zmena prostredia naozaj pomôže, niekedy je to možno iba útek. Ale zlé je ak je to útek pred sebou. Nech si zloží človek hlavu kdekoľvek, všetok ten smútok chodí stále s ním. Je jednoduché vychrliť tu niekoľko námetov, kde by sa dal potencionálny partner nájsť. Myslím ,že keď v minulom storočí vychádzal časopis Bravo, tak toto bol obsah prvého čísla. Ako nájsť partnera. Choď do kina, choď s priateľmi, buď prirodzená, a bla bla bla. Myslím, že to všetko veľmi dobre poznáš.

Zaujalo ma ,ale ako píšeš, že sa vždy zaľúbiš do toho neprávneho. Také niečo je naozaj možné. Pred časom jedna moja známa mala problém so vzťahmi. Boli krátke, a plné bolesti. Rozobrali sme to a prišli sme na to, že si vždy vyberá, ten istý typ muža. Krčmový, silácke reči, čo víkend to alkohol,..atď. Došli sme k záveru, aby ďalšieho možného partnera, hľadala niekoho kto je totálnym opakom. Žiadne jazvy po bitkách, nikto kto je alebo bol v podmienke, atď atď. A ten správny sa našiel :) povedala, že sa cíti ako prvý krát zamilovaná a majú teraz maličké bábätko. Neviem či ti tento príbeh niečo dá. Nie je to zlaté pravidlo a človek ma niekedy naozaj iba smolu. Alebo si vyberáš stále ten istý typ muža s ktorým vzťah nemá šancu. To ja neviem. Iba premýšľam.

Čo je ale naozaj fakt, je to, že človek potrebuje lásku, dotyk a pohladenie. Mnohým ak sa cítia veľmi sami pomáha domáce zviera, pes, alebo mačka. Dokážu byť veľmi intuitívne a súcitiť. Jeden výskum dokázal, že ľudia ktorý majú domáce zviera, tak sa u nich znižuje riziko infarktu.

To, že sa nemáš ani komu zdôveriť je naozaj smutné. Priateľov ale nie je ťažké nájsť, okolo každého žije mnoho ľudí. Vždy si pri tom predstavím tie preplnené vlaky a autobusy. Ľudia sú všade naokolo. A chcú pomáhať a počúvať, aj keď majú rôzne prejavy. Mne ale skôr príde , že sa na to veľmi ani necítiš, teraz budovať nejaké nové priateľstvo. Viac-krát píšeš o odchode, a častejšie spomínaš to, ako absenciu blízkej priateľky. Ale práve niekto taký by mohol všetko pomôcť vyriešiť. Ak sa totiž veci povedia nahlas, nadobudnú úplne iný význam. A to čo bolo nesmierne ťaživé ,pár slovami dokáže zmiznúť. A potom sa začnú riešenia objavovať samé. Vyslovovať myšlienky a pocity nahlas je niekedy skutočne magické.

Píšem tu asi, akoby sa moje raňajky skladali z 2/3 múdrosti sveta. Netuším, či ti vôbec niektorá veta dokáže pomôcť. Chcem ti ale ukázať, že stále je niekto na blízku :) Držím palce a prajem všetko dobré.
justify

Založený: Pi Jan 06, 2012 6:51 am

Re: Depresia

Odoslaťod Lenka1522 » Pi Jan 06, 2012 4:34 pm

Ďakujem, prečítala som si tvoju odpoveď na môj problém a myslím, že máš v učitých veciach pravdu. Skorej som sa len potrebovala vyrozprávať a počuť aj nejaký názor na svoj problém. Podľa mňa si to vystihla. Možno naozaj hľadám ten istý typ mužov a preto mám smolu. Aj keď ich nevyhľadávam, prídu sami. Ale s tou zmenou prostredia je to tiež možné. Pokiaľ nevyskúšam, nemôžem vedieť. Všetko chce čas a uvidí sa. Tak ešte raz ďakujem za pozitívnu odpoveď. :)
Lenka1522

Založený: Ut Dec 27, 2011 10:10 pm

Naspäť na Depresia a smútok